«Ήταν εξαρχής λανθασμένος ο χειρισμός της Δημάρχου σε ότι αφορά τους 11 συμβασιούχους» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίας Παππάς

Λάθος χειρισμό του Δήμου Καβάλας στο θέμα των 11 πρώην συμβασιούχων χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Παππάς. Μάλιστα η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται από στιγμή σε στιγμή και υπάρχει το ενδεχόμενο να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας 200.000 ευρώ στους ενάγοντες!

Όπως τόνισε αρχικά «Πράγματι από εδώ και πέρα, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να βγει η απόφαση. Είχαμε πει ότι πρόκειται για έναν λάθος χειρισμό του Δήμου Καβάλας και εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα και είχαμε πει ότι έπρεπε να ανανεωθούν οι συμβάσεις αυτών των ανθρώπων, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν για κομματικούς και πολιτικούς λόγους.

Τώρα που προέκυψε το θέμα και έφτασαν δικαστικά να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Καβάλας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους έκανε ένα δίμηνο χρησιμοποιώντας τη νομοθεσία και πηγαίνοντας ουσιαστικά σε παράταση των συμβάσεων και τους έκανε  ένα δίμηνο για να τους χρυσώσει το χάπι, μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις για ένα ολόκληρο έτος. Και έφτασε και πάλι η διοίκηση του Δήμου σε σημείο να προτείνει συμβιβασμό που ήρθε και στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, μια κίνηση που θα χρησιμοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Σαφώς και δεν χαίρομαι που θα κληθεί ο Δήμος Καβάλας να πληρώσει πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ με τους τόκους καθυστέρησης για να αποπληρώσει τους συμβασιούχους αυτούς και για να πληρώσει τους μη δεδουλευμένους μισθούς αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι ορατό και αυτό το ενδεχόμενο».

ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ..

Πρόσθεσε δε πως  «Τώρα εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρετώντας τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας δεν μπορούμε να θέλουμε να ζημιωθεί ο Δήμος μας, αλλά από την άλλη έχουμε 11 εργαζόμενους που έχουν δίκιο και η ζημία θα ήταν πολύ πιο μικρή αν εξαρχής έκαναν αυτό που έπρεπε και παρέτειναν τις συμβάσεις, χωρίς να φέρονταν τώρα αλαζονικά.

Η ίδια η διοίκηση άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει τώρα, ενώ η ίδια η Δήμαρχος υπαναχώρησε, έκανε και εκείνη την παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και αποχώρησε την ώρα συζήτησης του θέματος για να μην φανεί η υπαναχώρησή της και τώρα έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης να δώσει τέλος σε αυτή την περίπτωση, όποιο και να είναι αυτό.

Και να πούμε ότι η πρωτόδικη απόφαση, όποια και αν είναι αυτή, παράγει αποτελέσματα και επειδή είναι εργατική υπόθεση θα έχει προσωρινό εκτελεστό χαρακτήρα και για το ποσό που θα επιδικάσει και για την επαναφορά στην εργασία αυτών των εργαζομένων. Άρα περιμένουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.