Κύριο άρθροΠολιτική

«Ήταν βαθιά κομματικό το θέμα με την κα δήμαρχο» δήλωσε ο Ιορδάνης Παπαντίδης για την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος

Παραιτήθηκε από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας ο κ. Ιορδάνης Παπαντίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι είναι προσωπικοί και ξεκίνησαν από την υπόθεση με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ και την καταψήφιση της χρηματοδότησης της ύδρευσης Φιλίππων.

Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης, δήλωσε ότι «εδώ και δύο χρόνια είχε δημιουργηθεί κάποιο θέμα με την ομάδα μου, με την κα δήμαρχο κ. Τσανάκα, που ανήκω. Παρ’ όλα αυτά όποτε πήγαινα στα δημοτικά συμβούλια ψήφιζα όλα τα θέματα έως τον Αύγουστο που δεν ψήφισα για το θέμα του ΤΑΡ. Για τη χρηματοδότηση της ύδρευσης του δήμου Φιλίππων από τον υπουργό Υποδομών κ. Σταθάκη. Τότε ήμουν αρνητικός. Από ‘κει και πέρα δημιουργήθηκε ένα θέμα με την κα δήμαρχο. Δεν μπορώ να πω, ήταν βαθιά κομματικό. Πήρα αποστάσεις, το πάλεψα 3-4 μήνες κι έκρινα ότι έφτασε η στιγμή να παραιτηθώ. Κι έστειλα την Τρίτη την επιστολή μου και παραιτήθηκα από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου».

ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Και πρόσθεσε ότι «Επειδή είμαι και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, έχω και την κομματική χροιά δηλαδή, όταν κατέβηκα στις κομματικές εκλογές το Μάιο του 2018, δύο βδομάδες πριν είχα ανακοινώσει –από τότε- ότι δεν θα είμαι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της κας δημάρχου. Πήγα στις εκλογές παρ’ όλο που κάποιοι μου είπαν κακώς το έκανα, πήγαν καλά και θα περιοριστώ στα κομματικά μου καθήκοντα. Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με κανέναν συνδυασμό. Για αυτό που λένε ότι στηρίζω τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο, έχω απαντήσει επανειλημμένα. Είναι λίγο περίεργο. Είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια, παρέα κάνουμε. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας με ποιον θα κάνουμε παρέα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν θα είμαι με κάποιον συνδυασμό.

Ακούω και σχόλια, γιατί δεν παραιτήθηκα πιο πριν. Γιατί; Ξέρω τι κάνω, είμαι σε 5 θητείες εκλεγμένος και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά να λειτουργώ.

Για τον ΤΑΡ δεν μπορούσα να το ψηφίσω. Όταν ένα κομμάτι της κοινωνίας είναι απέναντι αυτού του έργου, δεν μπορώ να ψηφίσω ένα έργο με μία ψευτο-υπογραφή ή σφραγίδα από έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι να γίνει το έργο, αλλά εγώ δεν μπορούσα να το ψηφίσω. Αυτό συνέβη κι από ‘κει και μετά βάρυνε η κατάσταση. Τίποτε άλλο.

Και για να ξέρει ο κόσμος, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν στην ομάδα μας έγινε η διαγραφή του δημοτικού συμβούλου  κ. Λυχούνα. Υπέγραψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τον κ. Λυχούνα, εγώ δεν υπέγραψα. Υπέγραψαν τη διαγραφή ενός συναδέλφου ο οποίος είχε κάνει ανεξαρτητοποίηση προς τον κ. Γραμμένο. Και μετά τον διέγραψαν. Εγώ αυτήν την υπογραφή δεν την έβαλα, γιατί αυτή η ενέργεια δεν μου άρεσε. Νομίζω ότι έκανα κάτι ξεκάθαρο και θα κριθώ γι’ αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *