Ήρεμο το κλίμα στην πύλη της ΒΦΛ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμιο Μακρογιάννη

Ήρεμο χαρακτήρισε το κλίμα στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης καθώς από χθες τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ξεκίνησαν 48ωτη απεργία. Οι απεργοί επιτρέπουν την είσοδο μόνον σε προσωπικό ασφαλείας και βρίσκονται σε διαβούλευση με τη Διοίκηση της Βιομηχανίας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα στις 6 το πρωί, συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο. Η απεργία κηρύχθηκε για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα που κάνουν. Το Σωματείο είναι ξεκάθαρο, είπε ότι το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να περάσει μέσα και υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και Σωματείου καθώς η διοίκηση δεν αναγνωρίζει την απεργία. Το Σωματείο είναι ξεκάθαρο, είπε δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να περάσει να είναι μέσα. Ο κόσμος είναι συρρικνωμένος, είναι όλοι στην πύλη, είναι αρκετός κόσμος. Τα άλλα σωματεία έχουν ενημερωθεί για την κινητοποίηση αλλά είναι δύσκολο να συμμετέχει και ο υπόλοιπος κόσμος του νομού. Μπορεί να μην είναι οι άλλοι εργαζόμενοι με τη φυσική τους παρουσία, αλλά η σκέψη τους είναι στο εργοστάσιο».

ΗΡΕΜΟ

«Το κλίμα είναι ήρεμο, ο σκοπός δεν είναι να υπάρχει ένταση ή να υπάρξει κλιμάκωση. Ο σκοπός είναι να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν μετά τη διαθεσιμότητα που δεχτήκανε. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε αυτήν την απεργία. Οι εργαζόμενοι κρατήσανε την ψυχραιμία τους αλλά μετά την Πέμπτη που τους ήρθαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Το μοναδικό που έχουν οι εργαζόμενοι είναι η απεργία, δεν υπάρχει κάτι άλλο είναι η κορύφωση του αγώνα τους. Η αστυνομία έχει το ρόλο της ασφάλειας, έχει ενημερωθεί για την κινητοποίηση πρέπει να είναι εδώ. Οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ, περιμένουμε τις εξελίξεις, η απεργία είναι 48ωρη. Όσοι μπορούν να έρθουν να συμπαρασταθούν, οι εργαζόμενοι θα είναι και τις δύο μέρες στο εργοστάσιο και στις δύο πύλες μέχρι την Τετάρτη το πρωί».

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί υπήρχαν διαβουλεύσεις μεταξύ του Σωματείου και της διοίκησης του εργοστασίου, συζητήσεις για να βρεθεί μια λύση στο να ξεκαθαρίσει το κομμάτι του προσωπικού ασφαλείας που επρόκειτο να περάσει μέσα. «Οι εργαζόμενοι αυτό που θέλουν να διεκδικήσουν είναι ένας διάλογος με τη διοίκηση, να μιλήσουν για τις συμβάσεις εργασίας να είναι ανθρώπινες. Δεν μιλάμε για μισθοδοσία, οι άνθρωποι έχουν κάνει πίσω στη μισθοδοσία, έχουν ρίξει κατά 40% τους μισθούς τους. Μιλάμε για συμβάσεις εργασίας. Αυτό ζητάνε τίποτα περισσότερο και έναν διάλογο με τη διοίκηση, δυστυχώς δεν τους το δίνει αυτό η διοίκηση» τόνισε καταληκτικά ο κ. Μακρογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χθες και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΝ. Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης που έκανε λόγο για δράμα των εργαζομένων και της προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά τους να βρεθεί μία βιώσιμη λύση. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΒΦΛ κ. Νίκος Βογιατζίδης δήώσε ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους και κάλεσε την Διοίκηση του Εργοστασίου και εταιρείας να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση