ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ήμασταν 39 και πλέον 11 είναι οι ενεργοί σχολικοί φύλακες» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων  Λάσκαρης Κοντογεωργίου

Μειώθηκαν αισθητά οι σχολικοί φύλακες Καβάλας μετά την επαναπρόσληψη τους όπως δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου τους κ. Λάσκαρης Κοντογεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεωργίου «Μετά την 1η Ιουλίου του 2015 ξεκινήσαμε τη δουλειά κανονικά στην θέση μας, όσοι βέβαια μείναμε από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μεταφορές στο νοσοκομείο είτε εδώ είτε κάπου αλλού. Βέβαια 13-14 άτομα επιστρέψαμε και κάποιοι έχουν κάνει μετατάξεις και έχουν φύγει εκτός από μερικούς που έχουν μείνει στα σχολεία και 2-3 είναι στις ανάγκες του Δήμου που προέκυψαν.

Βέβαια οι ανάγκες στα σχολεία για φύλαξη όσο περνά ο καιρός γίνονται πιο έντονες Υπάρχουν πιο βάρβαρα περιστατικά με κλοπές, σπασίματα, βανδαλισμούς και άλλα τινά και σαφώς η φύλαξη των κτηρίων είναι απαραίτητη αλλά δυστυχώς όταν υπάρχουν περικοπές σε κλάδους, όπως στην παιδεία, στην αστυνομία, στον στρατό και στην υγεία είναι λίγο δύσκολο να ζητήσεις την φρούρηση των σχολείων με σχολικούς φύλακες.

Αρκετοί έχουν ζητήσει αίτηση μετάταξης και βρίσκονται αλλού με ΦΕΚ και κάποιοι μεταφέρθηκαν λόγω αναγκών σε άλλες θέσεις του Δήμου. 39 άτομα ξεκινήσαμε και έμειναν μόνο 11 άτομα στο αντικείμενο της φύλαξης των σχολείων.

Είναι ένα φαινόμενο των καιρών Αντί να αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες περιπτώσεις βανδαλισμών στα σχολεία αυτοί μειώνονται.

Αλλά και πάλι θα πω ότι αυτό είναι περιττό να ζητάμε αύξηση φυλάκων όταν έχουμε μειώσεις στην παιδεία, στον στρατό και στην υγεία. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε ότι οι άλλοι προηγούνται».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *