«Ήδη έχουμε ξεκινήσει την αντικατάσταση κάποιου εξοπλισμού» δήλωσε για τον βιολογικό του Δάτου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης

Αναφορά στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Καλπακίδης λόγω της ύπαρξης δυσοσμίας στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δάτου. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα κατασκευαστικό και θα πρέπει να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός του.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει γίνει μια καταγγελία από τον κ. Καλπακίδη. Υπάρχει έκθεση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, είμαστε στη διαδικασία να απαντήσουμε σ’ αυτήν. Ότι υπάρχει πρόβλημα με τον βιολογικό του Δάτου είναι γεγονός, ο πρώτος που το ανέδειξα ήμουν εγώ στο δημοτικό συμβούλιο. Από ‘κει και πέρα το ζήτημα είναι αν δούμε τι λύσεις θα βρούμε για να στρώσουμε τη λειτουργία του. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες κινήσεις, έχουμε ξεκινήσει την αντικατάσταση κάποιου εξοπλισμού. Έγινε στο περασμένο συμβούλιο η ανάθεση σε μια εταιρεία μια μελέτη για το τι πρέπει να κάνουμε, οπότε είμαστε σ’ αυτό το σημείο. Περιμένουμε τη μελέτη να μας πει οριστικά τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα».

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Συνέχισε λέγοντας ότι «από την αρχή υπήρχε πρόβλημα στην κατασκευή του Βιολογικού του Δάτου. Δεν υπάρχουν δύο γραμμές επεξεργασίας. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσεις να αντικαταστήσεις ή να επισκευάσεις κάποιον εξοπλισμό, δεν μπορείς να το κάνεις αυτήν τη στιγμή εύκολα. Διότι θα πρέπει να σταματήσει εντελώς η λειτουργία του βιολογικού. Όταν υπάρχουν δύο διαφορετικές γραμμές επεξεργασίας, λειτουργεί η μία και γίνεται συντήρηση στη δεύτερη. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει στον βιολογικό του Δάτου. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα. Έπρεπε να είναι δύο γραμμές επεξεργασίας. Από ‘κει ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Στην αρχή όταν άρχισε τη λειτουργία του ήταν καινούργιος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που πέρασαν τα χρόνια, όμως, πρέπει να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός και να συντηρηθεί. Δεν μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή, έτσι όπως είναι η λειτουργία του βιολογικού. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα».

Η ΔΕΥΑΚ

Τέλος είπε γενικά για τη ΔΕΥΑΚ ότι «προχωράμε, παλεύουμε. Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εισπράξεις. Ανταποκρίνεται, μεν, ο κόσμος αλλά το κενό που υπάρχει δεν μπορεί να καλυφθεί. Η αγορά σε ό,τι αφορά την οικονομία της είναι κατακερματισμένη, οπότε αντιμετωπίζουμε ακόμη προβλήματα. Και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό. Εμείς αντέχουμε, πάντως, για την ώρα. Το παλεύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.