Έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η κατάθεση τεχνικού φακέλου από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας

Σε εξέλιξη είναι η σύνταξη τεχνικού φακέλου από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για την κατασκευή και αδειοδότηση λειτουργίας υδατοδρομίου στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χρήστο Ηλιάδη ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Μεταφορών έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως «οι διαδικασίες για να φτάσουμε μέχρι την ίδρυση ενός υδατοδρομίου έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, είναι μια διαδικασία η οποία είναι δύσκολη, έχει πάρα πολλές προϋποθέσεις και περνάει από διάφορα υπουργεία. Είναι μια διαδικασία που μόνο εύκολη δεν είναι. Το επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί και από τη Βουλή το καινούριο νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων. Υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία διορθώνονται και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε οι αδειοδοτήσεις να γίνουν σε σημαντικά λιγότερο χρονικό διάστημα. Εμείς ως ΟΛΚ έχουμε κάνει σύμβαση με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια και προχωρούμε ο καθένας από την πλευρά του στα βήματα που έχουν συμφωνηθεί βάσει της σύμβασης. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι ως ΟΛΚ να καταθέσουμε το σχετικό τεχνικό φάκελο και να περιμένουμε μετά τις εγκρίσεις για την αδειοδότηση του αεροδρομίου. Είμαστε μέσα στα χρονικά περιθώρια τα οποία είχαμε βάλει στόχο, γνωρίζαμε ότι αυτά δεν γίνονται σε δυο και τρεις μήνες».

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «σε ανάλογη διαδικασία είναι πολλά άλλα λιμάνια και φυσικά για να λειτουργήσουν τα υδροπλάνα θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα υδατοδρομίων, δεν φτάνει ένα και δύο και πέντε και δέκα μόνο. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι αρκετά άλλα λιμάνια έχοντας ως στόχο μέχρι το καλοκαίρι να μπορέσουν να έχουν άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου. Δεν είναι μόνο για τουρίστες, είναι και καθημερινά δρομολόγια που μπορεί να υπάρχουν ανάλογα τη ζήτηση. Η αγορά θα το κανονίσει, είναι για εμπορικούς λόγους είτε για διακομιδή ασθενών. Είναι για πολλούς λόγους ένα υδροπλάνο. Είναι μια μεγάλη επένδυση που θα γίνει, θεωρούμε ότι είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση όχι μόνο για την Καβάλα αλλά και για όλη την Ελλάδα. Το υδατοδρόμιο θα είναι εκτός λιμανιού, θα προσθαλασσώνεται το αεροπλάνο και μετά σιγά σιγά όπως ένα μικρό σκάφος θα έρχεται σε συγκεκριμένη θέση που θα πληροί τις προδιαγραφές και θα αφήνει ή θα παραλαμβάνει κόσμο. Βέβαια όταν θα παραλαμβάνει κόσμο θα υπάρχουν και οι κανόνες ασφαλείας όπως στα αεροδρόμια. Για ΄ όλα αυτά προχωράμε και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε καταθέσει το σχετικό φάκελο. Θέματα τα λιμάνια μας έχουν πολλά και σημαντικά. Σε όλα είμαστε σε καλό δρόμο. Θέματα δεν λήγουν με μια κίνηση ή με μια μέρα. Όλα θέλουν τη δουλειά τους, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε σχεδιασμό, γνωρίζουμε πού πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος και με τη βοήθεια όσων ζητούμε προχωράμε μπροστά».

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Κληθείς να διευκρινίσει αν υπάρχει κάποιο πλάνο για την άφιξη κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι Καβάλας την προσεχή χρονιά, σημείωσε πως «οι αφίξεις που βλέπω στα site ήταν λιγότερες από ότι ήταν φέτος το 2016, είναι κάτι αναμενόμενο. Δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη είναι φυσικό και επόμενο σε όλα τα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου να υπάρχει σημαντική μείωση των αφίξεων. Εμείς δεν σταματούμε να προχωρούμε, να επενδύουμε σε υποδομές, να ερχόμαστε σε επικοινωνία με τις εταιρίες και τους πράκτορες, πιστεύοντας ότι θα τελειώσει κάποτε αυτή η κατάσταση στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη. Όταν θα αλλάξουν οι συνθήκες να είμαστε έτοιμοι και να προχωρήσουμε να έχουμε μια αλματώδη αύξηση στα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.