«Έχουμε την υποχρέωση να ζητήσουμε μέτρα στήριξης για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος

Εξομαλύνθηκε σε κάποιο βαθμό η αγορά καυσίμων στην Καβάλα, αν και η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 35% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο έχουν μειωθεί σημαντικά τα έσοδά τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όπως όλη η αγορά έτσι και σε μας το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα. Λείπουν πάρα πολλά αυτοκίνητα για ανεφοδιασμό από την αγορά, έχουν λείψει οι τουρίστες, οι επισκέπτες. Αυτό έχει συρρικνώσει την αγορά των καυσίμων πάνω από 35% σε σχέση με πέρυσι. Οι καταναλωτές που εξακολουθούν και κινούνται είναι οι πελάτες και οι πολίτες της τοπικής αγοράς. Οι επισκέπτες δυστυχώς είναι ελάχιστοι και αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα τους επόμενους μήνες. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι τα χρήματα που απαιτούνται για την συντήρηση ενός καταστήματος είναι συγκεκριμένα. Δεν μειώθηκαν οι δαπάνες μας και τα κόστη, αλλά μειώθηκαν τα έσοδα στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις σε πάρα πολλούς τομείς. Έτσι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος κάτι που το έχουμε αντιληφθεί όλοι. Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολη η εξίσωση, λέμε ότι πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά και να υπάρχει συντήρηση των επιχειρήσεων. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό και πόσο εύκολο είναι, δεν μπορώ να το πω. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να ζητήσουμε μέτρα στήριξης για να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις».

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Για το πώς θα στηριχθεί ο κλάδος των καυσίμων είπε ότι «δεν αποτελούμε κάτι το διαφορετικό από την υπόλοιπη αγορά. Χρειάζονται κάποιες ελαφρύνσεις όσον αφορά τη φορολογία που είναι πολύ υψηλή. Χρειάζεται κάποια στήριξη όσον αφορά το προσωπικό για να μην υπάρχουν απολύσεις. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία και διευκολύνσεις από τις τράπεζες για χρηματοδότηση. Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει πολλοί συνάδελφοι και πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να μην έχουμε πολύ δύσκολο χειμώνα.

Είχαμε τα προηγούμενα πάρα πολλούς επισκέπτες τους τρεις μήνες του καλοκαιρiού και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Όλοι αυτοί, με τα χιλιάδες αυτοκίνητά τους, που ερχόντουσαν στην πόλη μας, δεν υπάρχουν. Πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν έχουν νοικιαστεί σε Καβάλα και Θάσο. Όλα αυτά στο κομμάτι του πρατηρίου δημιουργούν πτώση στην κατανάλωση. Πολλοί επαγγελματίες κάνουν δουλειά μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν υπάρχουν μετακινήσεις όπως τους προηγούμενους μήνες, πριν τον κορωνοϊό. Όλα αυτά δημιουργούν συρρίκνωση στο κομμάτι των καυσίμων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.