«Έχουμε σχέδιο αναβάθμισης του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων» δηλώνει η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου θα χρηματοδοτηθεί το έργο της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων. Ωστόσο σχεδιασμοί υπάρχουν και για την αναβάθμιση του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων. Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε αρχικά δηλώσεις για το ατυχές γεγονός στο εργασιακό πρωτάθλημα και στην επίθεση παίκτη στον διαιτητή..
Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς να ευχηθώ περαστικά στο διαιτητή που τραυματίσθηκε. Τώρα, όποιος παίκτης προέβη σε αυτή την ανάρμοστη πράξη οφείλει να ζητήσει συγγνώμη διότι το εργασιακό πρωτάθλημα είναι για να ενώνει τις ομάδες των εργαζομένων. Αλλοίμονο αν γίνονται τέτοια επεισόδια.
Βέβαια θεωρώ και πιστεύω ότι δεν έγινε με δόλο. Όπως και να έγινε βέβαια δεν νομίζω ότι ήταν θέμα πρόθεσης. Το συγκεκριμένο περιστατικό πιστεύω ότι δεν ήταν οργανωμένο. Δυστυχώς στους αγώνες υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, Περαστικά βέβαια στον τραυματισθέντα!
Φυσικά στιγμές έντασης υπάρχουν αλλά κάνουμε συναντήσεις με τις ομάδες και πάντα ξεκινάμε τους αγώνες με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά δυστυχώς ο ενθουσιασμός ή η απογοήτευση από την εξέλιξη του αγώνα υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε τέτοια λάθη.
Δεδομένης της εξέλιξης θα γίνει μια συνάντηση διότι σε έναν φιλικό το πάθος είναι ιδιαίτερο. Εμείς πάντα λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά αν κάποιος παίκτης ξεφύγει δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.
Την προσπάθεια την στηρίζει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά σαφώς και πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα».
Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη το εργασιακό πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά και δεν θα γίνουν οι τελικοί…
ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ
Αναφορικά με τα Λασπόλουτρα η ίδια τόνισε ότι «Σχεδιάζουμε αναβάθμιση των Λασπόλουτρων για να λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι από 1η Ιουνίου έως τα μέσα Οκτωβρίου λειτουργούμε. Θέλουμε λοιπόν να υπάρξουν όλες οι υποδομές για να λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το σχέδιο λοιπόν είναι βάσει μελετών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να γίνουν ξύλινοι οικισμοί για τη διαμονή αυτών που θέλουν να μείνουν εντός. Στην παρούσα φάση η διαμονή γίνεται σε τροχόσπιτα τα οποία είναι και ετών. Θέλουμε δηλαδή καλύτερους και σύγχρονους όρους διαμονής εντός του Πηλοθεραπευτηρίου και παράλληλα θέλουμε να λειτουργούμε τον πηλό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε κατάλληλες μονάδες.
Οι μονάδες είναι σήμερα ανοικτά οπότε δεν μπορεί να κάνει κάποιος θεραπεία αν δεν έχει ήλιο! Μάλιστα ήμουν στην Κομοτηνή στη Διαχειριστική Αρχή προκειμένου να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να μπει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Εντός ολίγων ημερών ή και σε ένα μήνα θα κατατεθεί ο φάκελος προκειμένου να ξεκινήσουμε τη διαδικασία η οποία θα είναι διαγωνιστική όπως προβλέπεται ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου και να αρχίσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Αν όλα κυλήσουν ομαλά θα προχωρήσουμε άμεσα. Βλέποντας τα σχέδια και με συζητήσεις που έχω κάνει πιστεύω ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να υλοποιηθεί από κάποιον που έχει την τεχνογνωσία. Αλλά οψόμεθα. Ενδέχεται να ξεκινήσουμε ίσως και το 2018 αλλά σίγουρα θα ξεκινήσουμε το 2019».