«Έχουμε ελλείψεις τουλάχιστον 30 ατόμων» δηλώνει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας  Νίκος Ίμβρος

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην Αστυνομική Διεύθυνσης Καβάλας σε έμψυχο δυναμικό καθώς υπάρχουν 30 κενές οργανικές θέσεις όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος.  Υπενθυμίζεται ότι φέτος η Αστυνομική Διεύθυνση την περίοδο του καλοκαιριού ενισχύθηκε με αποσπασμένο προσωπικό.

Ο κ. Ίμβρος τόνισε πως «Ήταν ένα καλοκαίρι με αποσπάσεις που λήγουν τέλη Οκτωβρίου και αφορούν και στην Θάσο και στο Αεροδρόμιο της Καβάλας, οπότε επανερχόμαστε στη δύναμη που έχουμε τον χειμώνα οπότε το προσωπικό δεν επαρκεί. Μιλάμε για ζητήματα που έχουμε θίξει πάρα πολλές φορές, αλλά το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι ελλείψεις δεν συμβαδίζουν και με τα νούμερα που φαίνονται στο Αρχηγείο. Διότι πριν από δύο χρόνια που ψήφισε η Βουλή έναν Νόμο του υπουργού τότε κ. Δένδια, καταργήθηκαν 6730 πανελλαδικά.

Ήταν θέσεις οι οποίες από κάθε διεύθυνση χάθηκαν και έτσι οι 70 ελλείψεις που ήταν πραγματικές ελλείψεις στην περιοχή μας, απλά εξαφανίσθηκαν. Σήμερα λοιπόν που μιλάμε και στο αρχηγείο και κάνουμε λόγο για έλλειψη, αν ψάξει ο κάθε υπουργός τα χαρτιά μας, θα δει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις…Γιατί τα χαρτιά το λένε. Και όμως οι ελλείψεις ήταν πραγματικές. Ήταν ελλείψεις που υπάρχουν και δη σε όλο το νομό».

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Για αυτό και φτάνουμε το καλοκαίρι να μιλάμε για αποσπάσεις σε Θάσο και Αεροδρόμιο όπως επίσης και σε άλλες περιοχές, όπως η παραλία Οφρυνίου, η Τούζλα, η Πέραμος που παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Και εκεί τα κενά καλύπτονται εκ των ενόντων αλλά πραγματικά οι ελλείψεις είναι πολλές. Σε απόλυτα νούμερα είναι 30 άτομα αυτά που μας λείπουν. Διότι μέσα στην πόλη έχουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και την ΟΠΚΕ αλλά είναι αλήθεια πως το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας, βγάζει για περιπολία ένα όχημα με ένα άτομο. Και αυτά τα πράγματα είναι γεγονός πως σε μια πόλη τόσων χιλιάδων κατοίκων απλά δεν καλύπτονται.

Είναι λοιπόν η Ομάδα ΔΙΑΣ που φαίνεται αλλά στην πραγματικότητα τα κενά είναι πολλά τα προβλήματα και τα κενά. Είναι και οι Κρηνίδες, το Ορφάνι και άλλες μεγάλες περιοχές και αν ρωτήσουμε τους πολίτες να δούμε…. νοιώθουν ασφαλής….

Βέβαια εμείς έχουμε και τα υπομνήματά μας και τώρα που θα συζητηθεί το θέμα στην Αθήνα αναφορικά με την αναδιάρθρωση θα δούλε αν υπάρχουν οι 250 θέσεις που έχουν ελευθερωθεί μια και έκλεισαν αστυνομικά τμήματα ανά την Ελλάδα θα ζητήσουμε μήπως και υπάρχει η δυνατότητα να έρθει άτομο στην Καβάλα. Θεωρώ ότι θα πάρουμε κάποιες θέσεις και θα έχουμε επιπλέον προσωπικό για το νομό μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση