«Έχουμε διαμηνύσει σε κάθε τόνο και προς κάθε πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της», δήλωσε ο βουλευτής, Μακάριος Λαζαρίδης

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με νηφαλιότητα την προκλητικότητα της Τουρκίας σημείωσε με δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο η Τουρκία πρέπει να καταλάβει τι επιδιώκει στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία κι ετοιμότητα. Φαίνεται ότι η Τουρκία για ακόμη μία φορά έρχεται να προσθέσει άλλον έναν κρίκο στις επιθετικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και τελικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Μπορεί να ενοχλείται από την εθνική και ευρωπαϊκή επιτυχία που πέτυχε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα.

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης. Η Ελλάδα προσβλέπει στη στήριξη των συμμάχων εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας από ‘δω και πέρα, να επιλέξει τι σχέση θέλει τελικά να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο και την Ευρώπη. Ελπίζουμε να καταλάβει ποιο είναι το σωστό όμως αυτήν τη στιγμή που μιλάμε η Τουρκία φαίνεται να έχει επιλέξει το λάθος δρόμο».

Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε γεωτρήσεις, είπε ότι «έχουμε διαμηνύσει σε κάθε τόνο και προς κάθε πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς εννοούμε. Έχουμε ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει σχετικά πρόσφατα, το Μάρτιο όταν νίκησε τον Ερντογάν και τα σχέδιά του μέσα από την εργαλειοποίηση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος, πως ό,τι λέει το εννοεί και κυρίως το πράττει».

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής είπε ότι «πρόκειται για μία εθνική και ευρωπαϊκή επιτυχία. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη συνολικά. Η ιστορία της Ευρώπης είναι μια ιστορία συμβιβασμών κι αυτό συνέβη μετά από 5 μέρες στη σύνοδο κορυφής. Στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός και άλλοι 5 Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο του συμβουλίου να δανειστεί η Ευρώπη και να δώσει τους πόρους απ’ ευθείας στα κράτη μέλη για να χρηματοδοτήσουν την οικονομική τους ανάκαμψη. Τότε ενδεχομένως ο στόχος φάνταζε άπιαστος. Σήμερα, μετά από πολύ προσπάθεια, ο στόχος επετεύχθη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει μια αντίδραση που απαντά στο συμμετρικό σοκ που προκαλεί η πανδημία σε όλες τις οικονομίες. Είναι μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Η αντίδραση δείχνει ότι η Ευρώπη ακούει τη βουή των επικείμενων γεγονότων και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απάντησε η Ευρώπη με ταμείο ανάκαμψης ύψους 770 δις ευρώ και με προϋπολογισμό για τα επόμενα 7 χρόνια, 2021-2027, ύψους πάνω από 1 τρις ευρώ. Για πρώτη φορά.

Η Ελλάδα αποκτά πρόσβαση σε τόσο φιλόδοξα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο πρωθυπουργός γύρισε με ένα συνολικό πακέτο το οποίο φτάνει τα 72 δις ευρώ. Ένα μέγεθος πρωτοφανές για τη χώρα μας. Μένει αυτά τα χρήματα να τα χρησιμοποιήσουμε με τρόπο που να συμβάλουν αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Η επιλογή να δώσει η κυβέρνηση προτεραιότητα στη δημόσια υγεία ήταν απολύτως σωστή και τώρα έρχεται η ώρα για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας».

Τέλος, για το θέμα της ανάπτυξης της συνοικίας της Παναγίας είπε ότι θα πει περισσότερα πράγματα σε λίγες μέρες ώστε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.