ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Έφυγε από την ζωή ο Ανδρέας Γράσσος, ένας άνθρωπος που αγαπούσε την Καβάλα και την υπηρέτησε για πολλά χρόνια» όπως δηλώνει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπακοσμάς

Έφυγε από την ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ανδρέας Γράσσος που κηδεύεται σήμερα στις 11:30 π.μ. στα δημοτικά κοιμητήρια. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παπακοσμάς σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία σημαντική προσωπικότητα η οποία «άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη της Καβάλας εδώ και πολλές δεκαετίες ασχολούμενος με την μεγάλη του αγάπη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον μεγάλο του έρωτα που ήταν το ΠΑΣΟΚ. Ένας άνθρωπος πράος, μειλίχιος, ένας άνθρωπος για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν να πουν οι Καβαλιώτες, κάτι που φάνηκε από τα όσα γράφτηκαν στις 48 ώρες που έχουν περάσει από τον θάνατο του. Ο Ανδρέας Γράσσος ήταν διοικητικός σύμβουλος Καβάλας, ήταν Αντιδήμαρχος, διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, μέλος και πρόεδρος της διοίκησης του νοσοκομείου, πάνω απ’ όλα όμως ήταν ένας εραστής της πόλης της Καβάλας. Μέχρι και τα τελευταία του ενδιαφερόταν για την πόλη, συμβούλευε τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και αυτό που θέλω να καταθέσω στην μνήμη του είναι ότι η πόρτα του γραφείου του εκάστοτε δημάρχου ήταν πάντοτε ανοιχτή για τον Ανδρέα Γράσσο είτε στην καρέκλα καθόταν ο Αθανασιάδης, είτε ο Εριφυλλίδης, είτε ο Σιμιτσής, είτε η Τσανάκα, είτε ο σημερινός δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης. Όταν ο Ανδρέας Γράσσος έφτανε στο Δημαρχείο, η πόρτα ήταν ανοιχτή γιατί πάντα είχε να πει κάτι σημαντικό. Νομίζω ότι οι Καβαλιώτες τον είχαν γνωρίσει πολύ καλά ενώ έλεγε πάντα πως πλέον αυτός και οι Καμάρες είχαν μείνει από την παλιά αίγλη της πόλης της Καβάλας».

«ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑΝ»

Χαρακτηριστικό δε είναι ότι όσες φορές κατέβαινε για δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με τον κ. Παπακοσμά έβγαινε πάντα στις πρώτες θέσεις. «Πιστεύω λοιπόν πως ένας κύκλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλείνει με την εκδημία του Ανδρέα Γράσσου. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τις μειλίχιες συμβουλές του και για τον τρόπου με τον οποίο αντιμετώπιζε πάντα τα προβλήματα. Είχε έναν δικό του τρόπο να μιλάει με ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν την ίδια ιδεολογία μαζί του και όλοι τον άκουγαν και τον συμβουλευόταν. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Καβαλιώτικης γης που θα σκεπάσει την σωρό του»  όπως δήλωσε καταληκτικά.