ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Έφτασαν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ

 

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης για την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη η έλευσή τους προκαλεί μία ασφάλεια στην Καβάλα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «συνήθως έρχονται αυτήν την εποχή, στα μέσα Ιουνίου. Είναι πολύ σημαντικό εργαλείο στην αντιπυρική προστασία της περιοχής και ιδιαίτερα για την Καβάλα γιατί σταθμεύουν στο δικό μας αεροδρόμιο. Καλύπτουν κατ’ αρχάς τη Θάσο που είναι πολύπαθο νησί, με μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο παρελθόν, αλλά και την υπόλοιπη περιοχή όπου υπάρχουν κρίσιμα δασικά συμπλέγματα, όπως το περιαστικό δάσος  της Καβάλας, το Σύμβολο κ.α. Και βέβαια καλύπτει όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Η παρουσία τους μας κάνει να νοιώθουμε αρκετά σίγουροι καθώς καλύπτουν το κομμάτι της πρόληψης κάνοντας περιπολίες και στο κομμάτι της καταστολής ανταποκρίνονται άμεσα αντιμετωπίζοντας εν τη γενέση την εστία και δίνουν χρόνο στις επίγειες δυνάμεις να φτάσουν έγκαιρα. Βέβαια το 2016 ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο και η μάχη άνιση, ωστόσο και εκεί έπαιξαν το ρόλο τους».

ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Για τα καιρικά φαινόμενα είπε ότι «συνεχίζεται η αστάθεια και τις επόμενες μέρες, μέχρι και τη Δευτέρα- Τρίτη απ’ ό,τι ξέρω. Μέχρι στιγμής είχαμε βροχή ισχυρή κατά τόπους αλλά όχι ιδιαίτερα προβλήματα. Ευτυχώς δεν είχαμε φαινόμενα χαλαζόπτωσης, κεραυνών κλπ. Ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και να μην είμαστε εκτεθειμένοι στα φαινόμενα. Είναι σύνηθες αυτήν την εποχή να έχουμε καταιγίδες που συνοδεύονται κάποιες φορές από χαλάζι και από κεραυνούς».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «η προετοιμασία συνεχίζεται σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, στο δασικό οδικό δίκτυο, οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί. Οι βροχοπτώσεις δημιουργούν βλάστηση στα πρανή και θα χρειαστεί εκ νέου επέμβαση προκειμένου να αφαιρέσουμε αυτήν την ύλη που μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να μην μετατραπεί σε καύσιμη και δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για μεγάλη δασική πυρκαγιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *