Κύριο άρθροΠολιτική

Έστησε τους δημοσιογράφους της Καβάλας  ο  Σταύρος Θεοδωράκης για 1 ώρα στην συνέντευξη και αναλώθηκε στην πεπατημένη οδό των πολιτικών που διψούν για εξουσία….

Σήμερα  επισκέφθηκε  την Καβάλα ο πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης για μία σειρά  επαφών αρχής γενομένης από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στην Νέα Πέραμο στις 11 το πρωί. Ακολούθως επισκέφθηκε  την δήμαρχο Καβάλας  κ. Τσανάκα στις 12 το μεσημέρι και στις 3 τελικά  μετά το μεσημέρι παραχώρησε  συνέντευξη τύπου με μία ώρα καθυστέρηση.   Αν μη τι άλλο ο κ. Θεοδωράκης έδειξε ασέβεια στους συναδέλφους του δημοσιογράφους, αν ακόμη νιώθει βέβαια δημοσιογράφος καθώς η εικόνα που έδωσε ήταν ενός νεόκοπου πολιτικού που διψά για εξουσία…

Στην συνέντευξη Τύπου ο κ.  Θεοδωράκης αρχικά ανέφερε ότι  

”Εδώ και αρκετές ημέρες περιοδεύω σε όλη τη χώρα, συναντώ φίλους, συναγωνιστές και πολίτες που θέλουν να μάθουν για το μεγάλο εγχείρημα του Νοεμβρίου. Στις 12 του μήνα ψηφίζουμε τον αρχηγό ενός εντελώς καινούργιου κόμματος και στο πλαίσιο αυτό βρίσκομαι στην Καβάλα. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο είναι ότι στις 12 και 19 Νοεμβρίου έχουν την επιλογή να πάρουν αυτοί την απόφαση και να ψηφίσουν για αρχηγό ένα πρόσωπο που οι ιδέες τους ταιριάζουν, οπότε να δομηθεί ένα νέο κόμμα – κίνημα, με βάση αυτές τις ιδέες του ανθρώπου που θα κερδίσει τις εκλογές”.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στο μήνυμα που αυτός εκπέμπει προς τους πολίτες ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σερβίροντας το γνωστό παραμύθι της ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι   ”Το δικό μου μήνυμα είναι ότι η χώρα χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού δυναμικού. Χρειάζεται να βάλουμε την εμπειρία του παλιού, αλλά κυρίως να βάλουμε μπροστά νέους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που έχουν βασανιστεί κι έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ξέρω πολλούς τέτοιους, αρκεί να αδειάσουν κάποιες πρώτες καρέκλες στα κόμματα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να εκλεγώ αρχηγός ενός νέου κόμματος και να ανανεώσω την πολιτική του ηγεσία. Προφανώς θα έχουμε και κάποιους από το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί να μιλάμε για ανανέωση λέγοντας ότι όλοι του παρελθόντος θα παραμείνουν στην πρώτη σειρά. Κάποιοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω για να έρθουν νέα πρόσωπα μπροστά”.

ΟΧΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ

Ερωτηθείς γιατί τάσσεται υπέρ ενός πολυτασικού κι όχι ομοσπονδιακού κόμματος, ο υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς απάντησε ότι  ”Ομοσπονδιακό κόμμα σημαίνει ότι αυτό έχει μερικούς υπαρχηγούς που ο καθένας έχει μια τάση κι έναν μηχανισμό. Το πολυτασικό είναι το μοντέρνο κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα κόμμα, χωρίς ξεχωριστούς μηχανισμούς, υπαρχηγούς που να ηγούνται τάσεων, αλλά ο καθένας κρατά και τις πολιτικές του απόψεις. Γιατί ένα μεγάλο κόμμα, όπως αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, πρέπει να έχει κι έχει προοδευτικούς φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς. Πρότεινα το νέο κόμμα να μην έχει κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, ούτε φοιτητικές. Δεν είμαστε στο 1980, αλλά στο 2017. Τα κόμματα επηρεάζουν πολιτικά τις εξελίξεις, δρουν μέσα στα κινήματα, αλλά δεν έχουν στρατιώτες. Δεν πιστεύω στις κομματικές παρατάξεις. Είναι ένα παλιό μοντέλο”.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κληθείς να εκτιμήσει τον αριθμό των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι  ”Θεωρώ ότι η συμμετοχή του κόσμου μπορεί να ξεπεράσει τους 200.000 πολίτες. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και καλός καιρός. Θα ήταν μεγαλύτερη η συμμετοχή αν υπήρχε εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψήφος. Κάποιοι υποψήφιοι δυστυχώς τη φοβήθηκαν. Αν έχεις μάθει σε κάποια παλιά φοβάσαι να ανανεώσεις. Κάποιοι μεγάλωσαν δίπλα στην κάλπη, δεν θέλουν να την αποχωριστούν και θέλουν να απομακρύνουν τις νέες επιλογές. Δεσμεύτηκα ότι εγώ ως αρχηγός θα επαναφέρω την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλα τα σημαντικά θέματα μέσα στο κόμμα”.

ΌΧΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Αναφορικά με το αν πιστεύει ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι  ”Καλό θα είναι ο καθένας να ψηφίσει αυτόν που θα τα κάνει καλύτερα για τη μεγάλη παράταξη κι όχι από το κόμμα που προέρχεται. Προφανώς υπάρχει μια προέλευση, μια συγγένεια, το αντιλαμβάνομαι. Θα είναι καλό όμως σε αυτή τη νέα πορεία να ξεκινήσουμε όλοι με ανοιχτούς τους ορίζοντές μας. Να μη ψηφίσουμε με κομματικά κριτήρια. Οι κομματικοί είναι δεν είναι 50.000. Άρα όταν μιλάμε για 200.000 κόσμο, θα έρθουν 150.000 πολίτες που δεν είναι σε κόμματα. Αυτοί δεν πιστεύω ότι θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια”.

ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Κατά γενική ομολογία ο κ. Θεοδωράκης άφησε κακή εντύπωση στην συνέντευξη καθώς ο πολιτικός του λόγος δεν ξέφυγε από τα τετριμμένα όπως και η ασυνέπεια του στην συνέντευξη. Μάλιστα άλλαξε και το σκηνικό της συνέντευξης γιατί δεν του άρεσε καθώς ήθελε να μιλήσει όρθιος.  Τελικά σε αυτή την χώρα δεν αλλάζει τίποτα……  Η συνταγή του κ. Θεοδωράκη είναι η απλή πεπατημένη στην πολιτική και της υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών που διψούν για το νέο αλλά που να το βρουν….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *