Έστειλε το μήνυμά της η Συντονιστική Επιτροπή κατά του αγωγού ΤΑΡ με τη συγκέντρωση της πρωτομαγιάς

Ραντεβού στα χωράφια έδωσαν την Πρωτομαγιά ο Σύλλογος Αγροτών Καβάλας και η Συντονιστική Επιτροπή για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Μάλιστα στην εκδήλωση που έγινε στις 9.30 το πρωί στην περιοχή του Νέου Ζυγού όπου σταμάτησαν οι εργασίες θα παραστούν και οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil και της  ΒΦΛ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών κ. Καλπακίδης Θέμης δήλωσε ότι συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις χωρίς εκπτώσεις.

Για την κινητοποίηση της πρωτομαγιάς είπε ότι «ήταν μία αυθόρμητη κίνηση, μία αυθόρμητη πρωτοβουλία που πήρε η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε στον τόπο που υπάρχει πρόβλημα με την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Συμμετείχαν, ανταποκρίθηκαν, αρκετά σωματεία είτε με πολλούς συμμετέχοντες, είτε με λιγότερους. Από ‘κει και πέρα, το μήνυμα θεωρούμε ότι έχει σταλθεί και ουσιαστικά διατρανώσαμε για άλλη μία φορά την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη όδευση του αγωγού από τη συγκεκριμένη περιοχή. Θα πρέπει να πούμε ότι όλοι αυτοί που συμμετείχαν εκεί, έχουν δεσμευτεί ότι, όταν θα έρθουν τα μηχανήματα του ΤΑΡ, θα είναι εκεί, απέναντι στα μηχανήματα. Και αυτοί που ήταν εκεί και αυτοί που δεν μπόρεσαν για ευνόητους λόγους να παρεβρεθούν, είτε λόγω υποχρεώσεων είτε λόγω δουλειάς. Προσπαθούν, φυσικά, κάποιοι να απαξιώσουν την πρωτοβουλία, την προσπάθεια και τη συμμετοχή αυτή. Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, ξέρουμε τι θέλουν να περάσουν στον κόσμο, η ουσία όμως είναι ότι είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά ήταν αυτό που επιθυμούσαμε όλοι. Για άλλη μία φορά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη όδευση του αγωγού. Να δηλώσουμε και να αναδείξουμε την απαξίωση που δείχνει η Κοινοπραξία στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους φορείς, στις αποφάσεις και στην τοπική κοινωνία που κατά τα άλλα προσπαθεί με διάφορα διαφημιστικά σποτάκια να πείσει ότι αυτή είναι η καλή και εμείς είμαστε οι κακοί. Και νομίζω ότι αυτό στην πορεία διαφαίνεται ολοένα και περισσότερο».

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ»

Για τις πληροφορίες ότι εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες στην περιοχή από την πλευρά της εταιρείας είπε ότι «ενδεχομένως να γίνει μία προσπάθεια να ξεκινήσουν οι εργασίες τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε, όποιο κι αν είναι το κόστος. Η Κοινοπραξία βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια απαξιώνει πλήρως την άποψη της τοπικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι συμβαίνουν πάρα πολλές αδικίες και στην τοπική κοινωνία και γενικότερα η συμπεριφορά της Κοινοπραξίας αδικεί την περιοχή μας, το περιβάλλον. Το καταστρέφει. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι όταν η αδικία γίνεται Νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον. Αυτό κάνουμε, έχουμε εντολή από την τοπική κοινωνία, έχουμε την εντολή από τις επόμενες γενιές να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και της περιοχής μας. Έχουμε εντολή να αποτρέψουμε την καταστροφή και τη δέσμευση μιας περιοχής όπου είναι ο μοναδικός ζωτικός χώρος ανάπτυξης της περιοχής και του δήμου Καβάλας και του πρώην δημοτικού διαμερίσματος Φιλίππων. Είμαστε υποχρεωμένοι να το αποτρέψουμε με κάθε κόστος. Αυτήν την εντολή έχουμε, αυτό κάνουμε. Δεν υπάρχει κανένα προσωπικό συμφέρον, δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να καταγγείλει κάποιος πέρα από τα «ράδιο αρβύλα» που κυκλοφορούν προκειμένου να μας στιγματίσουν ή να απαξιώσουν την προσπάθεια, ας βγει δημόσια να το πει. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες κατηγορίες και συγκεκριμένα επιχειρήματα απέναντι στην Κοινοπραξία τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν. Αυτή που λειτουργεί με τρόπο παραπλανητικό απέναντι στην τοπική κοινωνία και απέναντι στα υπουργεία προκειμένου να πάρει εγκρίσεις και άδειες και διάφορα άλλα που χρειάζονται προκειμένου να εκτελέσει το έργο της είναι η Κοινοπραξία και δεν είμαστε εμείς αυτοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.