ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Έρχεται το «Νήσος Χίος» στην Καβάλα

Μία ακόμη αναβάθμιση για το  Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας. Συγκεκριμένα  ένα από τα μεγαλύτερα πλοία της HELLENIC SEAWAYS, το «Νήσος Χίος», έρχεται για πρώτη φορά στην Καβάλα και εντάσσεται στα δρομολόγια  της  γραμμής   Καβάλα-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-Λαύριο, αντικαθιστώντας το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ το οποία θα βγει για την ετήσια ακινησία του για λόγους συντήρησης, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Το σκάφος  θα ξεκινήσει δρομολόγια από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 από το Λαύριο και στην Καβάλα θα φτάσει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, χωρίς ακόμα να έχουν οριστεί από την εταιρία οι ώρες των αφίξεων και αναχωρήσεων, ενώ θα μείνει στην εν λόγω γραμμή για περίπου έναν μήνα.

Το «Νήσος Χίος», ναυπηγήθηκε στα ελληνικά ναυπηγεία της Ελευσίνας το 2007. Το μήκος του ανέρχεται στα 141 μέτρα, το πλάτος στα 21 μέτρα, ενώ το βύθισμα του πλοίου φτάνει τα 5,20 μέτρα.

Η μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αναπτύξει το πλοίο φτάνει τους 28,4 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 418 οχήματα και 1.715 επιβάτες, ενώ διαθέτει 74 καμπίνες και 252 κλίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *