ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

«Έργο ύψιστης σημασίας το φυσικό αέριο» εκτιμά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Κώστας Αντωνιάδης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Με το δίκτυο φυσικού αερίου θα συνδεθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 112 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις τοου ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε αρχικά ότι «Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ όπου παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, όντας ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος διότι άκουσε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα από το βήμα της Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ να λέει ότι η Περιφέρεια μας θα αποκτήσει φυσικό αέριο.

Το στοίχημα για το φυσικό αέριο ήταν ένα στοίχημα που σχεδίασε αφού οραματίσθηκε και υλοποίησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Έτσι έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας μας,  Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κα Ορεστιάδα θα αποκτήσουν φυσικό αέριο.  Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014 – 2020 με 32 εκ. ευρώ, πολλά χρήματα αν σκεφθεί κανείς την κρίση που μαστίζει γενικά την χώρα μας, ενώ το έργο συνολικά θα κοστίσει 110 εκ. ευρώ.

Αλλά το όφελος που θα έχουν 60 χιλιάδες νοικοκυριά και 38 χρήστες που σε πρώτη φάση θα πάρουν φυσικό αέριο είναι τεράστιο, και όπως είπε και ο Περιφερειάρχης μετά την Εγνατία Οδό αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο της Περιφέρειας».

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Παράλληλα έγινε και ενημέρωση για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, όπου φέτος γενικά υπάρχει μια ικανοποίηση μια και το πρόγραμμα πήγε πολύ καλά.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο μας είπαν χαρακτηριστικά ότι φέτος σε αυτό το κομμάτι πήγαμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Εμείς όμως δεν σταματάμε εδώ. Φέτος εν όψει και της προγραμματικής περιόδου έχουμε όλες τις διαδικασίες ξεκινήσει, δηλαδή διακηρύξεις, προετοιμασίες και έλεγχος ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη προγραμματική περίοδο όπου το ποσό που θα αντλήσουμε για την συγκεκριμένη εφαρμογή της καταπολέμησης των κουνουπιών, ανέρχεται στα 7 εκ. 400 χιλιάδων ευρώ. Στόχος μας ότι έγινε πέρσυ, όπως ξεκινήσαμε πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα αρχές Απριλίου, έτσι να ξεκινήσουμε και εμείς και του χρόνου, νωρίς και έγκαιρα ώστε να πετύχουμε αν όχι καταπολέμηση τουλάχιστον τον περιορισμό.

Φέτος δεν είχαμε κανένα κρούσμα ούτε του Ιού του Δυτικού Νείλου, ούτε του Ιού Ζήκα ούτε βέβαια κρούσμα ελονοσίας και είναι επιτέλους ένα θέμα τα κουνούπια που πάει και επηρεάζει τον τομέα και την όλη τουριστική κατάσταση».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «Παράλληλα και στον τομέα του πολιτισμού πήγαμε πολύ καλά και κάναμε μια πολιτιστική διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας Οδού, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο που περνά κατά μήκος της Περιφέρειας μας και κινηθήκαμε με ένα ποσό των 40 εκ. ευρώ όπου με τον αρχαιολογικό χώρο που εντάχθηκε στα μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ και με την Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου πάμε να διαδώσουμε το χθες στις επόμενες γενιές».

ΧΡΟΝΟΣ

 

Επιπλέον διευκρινιστικά σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα έλευσης του φυσικού αερίου ο κ. Αντωνιάδης εξήγησε ότι ήδη έχει υπογραφεί η πρόσκληση και αναμένουν πια εντός του 2016 να σταλεί ο φάκελος υποβεβλημένος από τη ΔΕΠΑ  με χρονικό ορίζοντα το 2017 οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων το έργο θα ξεκινήσει το 2018.

«Όλο αυτό θα δώσει και μια ανάσα στους εργαζόμενους που θα ψάξουν δουλειά μια και θα δημιουργηθούν περί τις 900 θέσεις εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *