Κύριο άρθροΠολιτική

«Έργο δεν θα δούμε εύκολα στην Καβάλα και είναι σχέδιο, δεν είναι τυχαίο αυτό» τονίζει η δήμαρχος Καβάλας Δ. Τσανάκα

Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα σε δηλώσεις της χθες στο Ράδιο «Πρωινή» αναφέρθηκε στα έργα που πρέπει να γίνουν για την επισκευή της στέγης του Κολυμβητηρίου Καβάλας.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε συνολικά και στο θέμα των έργων τονίζοντας τα εξής: «είναι τόσο δύσκολο να επισκευάσεις όπως πρέπει τη στέγη του κολυμβητηρίου του συγκεκριμένου. Θα πληροφορήσω ότι από την αρχή που αναλάβαμε η μελέτη δόθηκε από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Φιλιππίδη στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι εύκολο πράγμα να το κάνεις. Και προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους μέχρι να τελειώσει αυτή η μελέτη να «μπαλώσουμε» τη στέγη. Με την αλλαγή της νομοθεσίας ούτε και αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε. Αυτή είναι η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα τι θα γίνει με τα έργα. Τα έργα όσο πάει και δυσκολεύουν παραπάνω, έχω την εντύπωση ότι επίτηδες το κάνουν, γιατί πια χρήματα υπάρχουν στους δήμους και ίσως να είναι και από τους λίγους θεσμούς που έχουν λεφτά σήμερα. Όχι όλοι, αυτοί που είναι νοικοκυρεμένοι και εγώ παρέλαβα νοικοκυρεμένο δήμο πρέπει να το ομολογήσω και προσπαθώ νοικοκυρεμένο να τον κρατήσω και νοικοκυρεμένο κάποτε στο μέλλον να τον παραδώσω. Χρήματα έχουνε οι δήμοι. Έργα δεν τους αφήνουν να κάνουν έτσι όπως τους μπλοκάρουνε. Και από την άλλη τους λένε βάλτε και τα λεφτά σας στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα παίρνουν».

ΟΥΤΕ ΕΡΓΑ

Τόνισε δε πως «μην περιμένουμε ούτε έργα να δούμε, το λέω εντίμως, ελάχιστα πράγματα θα καταφέρουμε να κάνουμε και αυτό είναι σχέδιο, δεν είναι τυχαίο. Ότι μπορεί να γίνει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ότι μπορεί να γίνει με σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με τα ΠΕΠ, δηλαδή με χρήματα τα οποία μοιράζει η Περιφέρεια, μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε κάτι. Αλλιώς οτιδήποτε έχουμε ξεκινήσει εμείς όπως π.χ.  ασφαλτοστρώσεις, τρία χρόνια παιδευόμαστε με λεφτά του Δήμου Καβάλας  παρακαλώ, ζεστό χρήμα όχι χρήμα του ΕΣΠΑ αν και οπόταν μετά από 25 χιλιάδες ελέγχους να σε πληρώσουν. Με ζεστό χρήμα του Δήμου Καβάλας. Με την άσχημη οικονομική κατάσταση των εργολάβων μετά από τρία χρόνια καταφέραμε ότι μπορέσαμε να κάνουμε στις ασφαλτοστρώσεις αλλά θα συνεχίσουμε τις ασφαλτοστρώσεις. Στο Βερούλειο  Στάδιο  πέρασε πάνω από μισός χρόνος που μπήκε εργολάβος και πήρε την εργολαβία και εδώ ζεστό χρήμα, πού είναι; Με ότι έργο έχουμε προκηρύξει με χρήματα του δήμου δεν μιλάω για ΕΣΠΑ που πρέπει οι εργολάβοι να έχουν και χρήματα να έχουν και εγγυητικές επιστολές  και είδαμε πώς τραβάει το έργο με την   Μεγάλη Λέσχη και πώς τραβούσε το έργο με τον  δρόμο του Νοσοκομείου και είδαμε τι έγινε με το φάρο στη Ραψάνη που εκλήθη εργολάβος να κάνει υποβρύχια κατασκευή την έκανε αλλά να τα αποτελέσματα.  Θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όσες τρικλοποδιές μπαίνουν για να μην κάνουμε έργα και αυτές δεν είναι τυχαίες».

Η ΠΛΑΤΕΙΑ

Συμπλήρωσε δε πως «εξαρχής γνώριζα ότι το έργο της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας   δεν μπορεί να γίνει με το ΕΣΠΑ. Γιατί το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί πλέον αναπλάσεις δρόμων και πλατειών. Εδώ και χρόνια γίνεται αυτό. Ίσως για αυτό ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ.  Σιμιτσής να έκανε την ανάπλαση της Βενιζέλου την οποία βαφτίσανε αλλιώς, βιοκλιματική αναβάθμιση, ήταν προφανώς όμως ο μόνος τρόπος για να περάσει έναν δρόμο από το ΕΣΠΑ. Τώρα δεν υπάρχει ούτε και αυτό. Άρα για να βρούμε τα λεφτά της πλατείας το έχω πει κι άλλη φορά, τα χρήματα αυτά υπάρχουν στην Αντιπεριφέρεια σε αυτό το περιβόητο Τεχνικό Πρόγραμμα μέσα κρυμμένα, το οποίο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ουδέποτε έκανε κάτι για το Δήμο Καβάλας. Κάνει για όλη την Περιφέρεια γύρω γύρω αλλά για το Δήμο Καβάλας  τίποτα και υπάρχουν εκεί μέσα κρυμμένα από την εποχή του πρώην Νομάρχη Καβάλας κ. Καλλιοντζή και είναι πολλά λεφτά,  είναι τα λεφτά από τα αυθαίρετα. Τα αυθαίρετα τα οποία πηγαίνουν στους δήμους αναλόγως, δεν μπορούν της Καβάλας τα λεφτά από τα αυθαίρετα να πάνε στη Θάσο ή και το ανάποδο και πηγαίνουν μόνο για αναπλάσεις δρόμων και πλατειών. Όταν ποτέ η Περιφέρεια καταλάβει ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στο Δήμο Καβάλας μπορεί κι εμείς να έχουμε την Πλατεία Ελευθερίας. Μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι απλώς. Έργο δεν θα δούμε εύκολα και είναι σχέδιο, δεν είναι τυχαίο αυτό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *