«Έπρεπε ήδη να έχουν γυρίσει αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα», δήλωσε για τους υγειονομικούς σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Καβάλα όπως το επιβεβαιώνει και ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης. Ο ίδιος δηλώνει ότι αναμένεται ένας ήπιος χειμώνας στο πεδίο αυτό, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού τον Οκτώβρη του 2020 φτάσαμε να δημιουργήσουμε μέχρι και 4 κλινικές με 160 κρεβάτια για νοσηλεία ασθενών covid, 12 κρεβάτια ΜΕΘ ενώ από τα τέλη Μαρτίου είχαμε δημιουργήσει το μοριακό εργαστήριο βιολογίας που μας βοήθησε αφάνταστα. Είναι πράγματα που δεν ξεχνάμε, διότι όλα αυτά που ζούμε είναι πολύ σημαντικά για την καθημερινότητα και την καριέρα μας.

Νομίζω ότι το έκτο κύμα έληξε κάπου εδώ. Όλοι μιλάμε για έβδομο, άγνωστο το πότε θα έρθει, ποια παραλλαγή θα επικρατήσει και αν είναι ταυτόχρονα με γρίπη. Αυτά θα απαντηθούν με έργα κι όχι με λόγια. Από υγειονομικής άποψης θα είναι ήπιος ο χειμώνας αλλά πέραν αυτού τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ειδικά λόγω του ενεργειακού.

Περάσαμε στη φάση συμβίωσης με τον ιό, κάτι θετικό. Ο ιός είναι δίπλα μας και χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες. Γι’ αυτό είπα ότι πρέπει να απαντήσουμε με έργα κι αυτά είναι το εμβόλιο. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια είναι εδώ κι ο καθένας μπορεί στην πλατφόρμα να κλείσει ραντεβού. Τα εμβόλια έχουν ατονήσει, πανελλαδικά γίνονται λιγότερα από 2500 τη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε κι ένα άτομο στην Καβάλα που έκανε την πρώτη δόση».

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ

Τόνισε ότι «ένα χρόνο και 15 μέρες μετά τη διαθεσιμότητα των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, νομίζω ότι το Υπουργείο πρέπει να ξαναδεί το θέμα. Έπρεπε να γυρίσουν πίσω διότι η όποια τιμωρία εμπεριέχεται σ’ αυτήν την κίνηση, νομίζω ότι έχει δώσει το νόημά της. Έπρεπε ήδη να έχουν γυρίσει αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Αυτήν την  εποχή κινούμαστε στις 10, πάνω- κάτω, νοσηλείες. Είναι ήπια τα περιστατικά. Κάναμε στο ξενοδοχείο και εκδήλωση στο Lucy σχετικά με τον covid, έγινε αναφορά στα επικαιροπιημένα εμβόλια και σήμερα τα έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και αντι-ιικά φάρμακα.

Όταν τελειώσουμε με τον κορωνοϊό πρέπει να καθίσουμε όλοι, υγειονομικοί, πολιτικοί κ.α., να κάνουμε τον απολογισμό μας, διότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο υγειονομικό πρόβλημα, ενώ με τον covid η παγκόσμια κοινότητα πιάστηκε απροετοίμαστη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.