Κύριο άρθροΠολιτική

Ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου

Σε αρένα μετατράπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου λόγω της συμπεριφοράς του συμβούλου κ. Μαντζούρη που καταφέρθηκε λεκτικά στον δήμαρχο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Γάκη δεν επιτρέπουν σε κανένα να προσβάλει το Σώμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι στενάχωρο και μόνο να το συζητάμε διότι δεν αρμόζει σε ένα δημοτικό συμβούλιο και δη σε έναν πρόεδρο που τιμάται εδώ και χρόνια από το δημοτικό συμβούλιο, να καταφεύγει σε τέτοια μέτρα ώστε να μην καταντήσει αρένα το δημοτικό συμβούλιο.

Ήταν μια στάση προσβλητική απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο και σε ανθρώπους με προσωπικές αναφορές που δεν ταιριάζουν στο θεσμό και προς μεγάλη λύπη μου αναγκάστηκα να επικαλεστώ τον κανονισμό για να επέλθει η ηρεμία και η τάξη στο δημοτικό συμβούλιο που υπηρετούμε χρόνια. Ήταν ένα από τα συμβάντα που μας στεναχώρησαν. Τελικά τον πείσαμε να ζητήσει συγνώμη ούτως ώστε να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Από ‘δω και πέρα, κάθε φύσεως περιστατικό που θα ξεφεύγει από τα πλαίσια της δεοντολογίας και της φιλοσοφίας του πώς πρέπει να λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο, θα εφαρμόζεται για όλους πιστά ο κανονισμός. Το δημοτικό συμβούλιο είναι ένας χώρος που πρέπει να τον σεβόμαστε όλοι, η σκληρή αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχει αλλά στα πλαίσια του να μην προσβάλλεται κανένας και μάλιστα χωρίς στοιχεία».

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ένας καινούργιος δημοτικός σύμβουλος και του είπα πως πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει ο κανονισμός αλλά και πέρα από τον κανονισμό. Να υπάρχει ο εκατέρωθεν σεβασμός σε κάθε δημοτικό σύμβουλο. Αν εμείς δίνουμε τέτοια λανθασμένα παραδείγματα, φανταστείτε τι θα γίνεται έξω στην κοινωνία που μας βλέπει και μας κρίνει κιόλας.

Από τη στιγμή που δεν πειθαρχούσε στην εντολή μου να αποχωρήσει, διότι έτσι έκρινα ότι έπρεπε να γίνει για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω, κάλεσα την αστυνομία διότι αρνούνταν. Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε βία. Ο πρόεδρος καλεί να εφαρμοστεί ο κανονισμός, δεν θα τον βγάζαμε με το ζόρι. Δεν θα ξεφτιλιστούμε όλοι μαζί. Τελικά υπήρξε περισσότερη ψυχραιμία κι αναγκάστηκε η ομάδα του να τον μαζέψει και να του πει να ζητήσει συγνώμη από το Σώμα και συνεχίστηκε η διαδικασία, παρόντος του κ. Μαντζούρη που ζήτησε συγνώμη».