Ένσταση κατατέθηκε κατά της  αδειοδότησης της Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.

Στο φινάλε  του δεκαπενθημέρου που ορίζει ο Νόμος, κατατέθηκε  χθες το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης η ένσταση κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας  κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου που εγκρίνει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων  στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια υπεγράφη από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο στις 22 Φεβρουαρίου,  ενώ είναι  προγραμματισμένος έλεγχος  στην Καβάλα των Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης   στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Την ένσταση που κατατέθηκε, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη,  την  υπογράφει το Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΦΛ  όπου προβάλλεται  σειρά νομικών επιχειρημάτων που αφορούν στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας κατά της  διαδικασίας αδειοδότησης  καθώς και ζητήματα  που αφορούν την τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων λειτουργίας της Βιομηχανίας.  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα συναρμόδια υπουργεία αναμένεται να κινήσουν  την  διαδικασία του αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας που προβλέπεται από τον Νόμο σε ότι αφορά την άδεια αλλά και ζητήματα ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση