Ένα όχημα παραγωγής ασφαλτομείγματος «βρέθηκε» στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καβάλας που θεωρείται απολύτως απαραίτητο για τη ΔΕΥΑΚ
Ένα όχημα παραγωγής ασφαλτομείγματος «βρέθηκε» στο αμαξοστάσιο της ΔΕΥΑΚ που θεωρείται απολύτως απαραίτητο για την επιχείρηση. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος δήλωσε πως το όχημα αυτό θα τους λύσει τα χέρια στις ασφαλτοστρώσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο μηχάνημα να ενταχθεί λειτουργικά στη ΔΕΥΑΚ μπορεί να το αντιληφθεί κανείς αν θυμηθεί την τελευταία αποκατάσταση στην οποία έβλεπε μια μπετονιέρα μέσα στην πόλη να παράγει μπετόν, στη συνέχεια μετά από δύο τρεις μέρες ανάλογα με το πότε θα στέγνωνε το μπετόν αφαιρούσαμε τα σήματα της ΔΕΥΑΚ και δίναμε στην κυκλοφορία το δρόμο, μερικές φορές τα ξεχνούσαμε και δημιουργούνταν καταστάσεις ενόχλησης στους πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται. Το συγκεκριμένο μηχάνημα λοιπόν υπήρχε μέσα στα αζήτητα του αμαξοστασίου του Δήμου Καβάλας. Είναι ένα μηχάνημα που παράγει ασφαλτόμειγμα στις ποσότητες που χρειαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι όλο το χρόνο εμείς έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αυτήν την ευχέρεια και να αποκαθιστούμε τις βλάβες σε χρόνους άμεσους, Διότι το ασφαλτόμειγμα πέφτει, το πατάς και τελειώνει, δίνεις στην κυκλοφορία το δρόμο. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέρες ανάλογα με το τι πάχος είναι το μπετόν για να δώσεις στην κυκλοφορία το δρόμο. Οι περισσότερες αποκαταστάσεις, το 80% αυτών, είναι αποκαταστάσεις περίπου μισού τετραγωνικού μέτρου. Εκεί θα ρίχνουμε την άσφαλτο, θα την πατάμε και θα τελειώνουμε, ο δρόμος θα είναι στην κυκλοφορία. Και αυτή θα είναι η μία παράμετρος. Η δεύτερη είναι η κοστολογική. Διότι το ένα κυβικό μέτρο μπετόν με το ένα κυβικό μέτρο ασφάλτου το κόστος του σαφέστατα και είναι προς όφελος της ΔΕΥΑΚ γιατί είναι πολύ πιο φθηνή η αποκατάσταση από άσφαλτο και χαλίκι από όλα τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα».
ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ
Τόνισε δε πως «αυτό το μηχάνημα υπήρχε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Καβάλας στα αζήτητα και περίπου για 18 μήνες μερικοί εργαζόμενοι λυσσωδώς εννοούσαν ότι αυτό το μηχάνημα δεν έπρεπε να δουλέψει με διάφορες προφάσεις. Έστειλα να το δει τεχνικός δικός μας αυτός απεφάνθη ότι το μηχάνημα έχει ανυπέρβλητη ζημία που δεν μπορούσε να αποκατασταθεί. Έστειλα θερμοϋδραυλικό δικό μας. τεχνίτες εσωτερικών καύσεων και αυτοί διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα αυτό δεν μπορούσε να αποκατασταθεί γιατί είχε βλάβη. Με διάφορα τέτοια τερτίπια ενάμιση χρόνο κωλυσιεργούσαμε στην κυριολεξία. Κάποια στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο – Δεκέμβριο σκέφτηκα ότι κάτι δεν μου άρεσε σε όλη αυτήν την ιστορία, δηλαδή εκεί που ξεχνούσαμε το μηχάνημα ξαφνικά κάποια στιγμή με κουβέντες που κάναμε στα συνεργεία θυμόταν κάποιος το μηχάνημα ότι λειτουργούσε και γιατί να μη λειτουργεί. Κι έκανα το αυτονόητο. Πήρα έναν εξωτερικό συνεργάτη τηλέφωνο, του ζήτησα να έρθει να δει το μηχάνημα αυτό και διαπίστωσα ότι το μηχάνημα όχι μόνο δεν είχε καμία ζημία, όχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά μπορούσε γυρίζοντας το διακόπτη να πάρει μπρος. Μια μικρή συντήρηση χρειαζόταν στα ακροφύσια και το μηχάνημα αυτό μπορούσε να είναι έτοιμο, λειτουργικό, επιχειρησιακά ενταγμένο στις δικές μας δομές. Την περασμένη Πέμπτη λίγο πριν τη στάση εργασίας των εργαζομένων είχαμε την πρώτη αποκατάσταση που κάναμε με ασφαλτόμειγμα, έγινε στα Ποταμούδια. Μπορείς σε μισή ώρα, σε 15 λεπτά να κάνεις την αποκατάστασή σου και να δώσεις το δρόμο στην κυκλοφορία, να μην ενοχλήσεις κανέναν. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε αυτό το μηχάνημα. Νομίζω ότι θα είμαστε τώρα πολύ πιο αποτελεσματικοί σε ότι αφορά τις αποκαταστάσεις που θα κάνουμε στην πόλη της Καβάλας και στα χωριά μας».