Έναρξη χθες για το φεστιβάλ Cosmopolis

Ξεκίνησε χθες στην Καβάλα το Φεστιβάλ Cosmopolis στις 11.30 το πρωί στον Δημοτικό Κήπο με όλες τις χορευτικές αποστολές των χωρών που συμμετέχουν.   Το θέαμα ήταν εξαιρετικό καθώς η κάθε χώρα έδωσε τον καλύτερο της εαυτό! Μας εντυπωσίασε η αποστολή της Χιλής που ήταν ντυμένη με τις στολές των ιθαγενών και έδωσαν ένα μοναδικό σόου.

Η παρουσία του κόσμου στον Δημοτικό Κήπο ήταν πολύ καλή και απόλαυσαν αυτό το εξαιρετικό θέαμα.

Το απόγευμα το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στην συνοικία της Παναγίας με εντυπωσιακή παρουσία κόσμου, με συναυλία και τα  περίπτερα των χωρών να δίνουν το δικό τους χρώμα.  Στον χώρο δε των εκδηλώσεων στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλί χόρεψαν όλες οι χώρες με τα χορευτικά τους συγκροτήματα κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου.  Μάλιστα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Παναγίας, είχαμε διάφορα δρώμενα, ενώ τα περίπτερα των χωρών είχαν την τιμητική τους καθώς  είχαν αγκαλιαστεί από τον κόσμο για να αγοράσει ή να γευτεί κάτι!  Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Ιουλίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ –ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΠΟΛΗΣ

Στα πλαίσια του προγράμματος του Φεστιβάλ έρχεται και το Παιδοcosmopolis και τα Cosmoδρώμενα  με αμέτρητα παιχνίδια και δράσεις  για μικρούς και μεγάλους. Το αναλυτικό πρόγραμμα για την Παρασκευή 22 Ιουλίου δίνεται παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Cosmoπαιχνίδια

Τοποθεσία: Φρούριο

Ώρα: 19:00- 21:00

Οι εκπλήξεις του Cosmopolis δεν τελειώνουν εδώ! Παιδιά η γιορτή μόλις ξεκίνησε! Βάλτε φόρμες και αθλητικά και ελάτε να παίξουμε παιχνίδια όλου  του κόσμου στην Ακρόπολη του Φρουρίου της όμορφης Καβάλας.

Λούτσε (Χιλή):

Χώρες (Ελλάδα):

Cosmoεργαστήρια κατασκευής με πηλό από την “Hehe Art”

Τοποθεσία: 1ο  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Ώρα: 19:00 -21:00

Καμάρες το υδραγωγείο της Καβάλας φτιαγμένο από πηλό.

“Πλάστε τον κόσμο με τα χέρια σας” διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές σας! Ελάτε να παίξουμε μικροί και μεγάλοι με πραγματικά μεγάλους όγκους φυσικού πηλού και να ζήσουμε την μοναδική εμπειρία καθώς και να βιώσουμε την ιστορίας της πανέμορφης Καβάλας ξαναχτίζοντας το παλιό μας υδραγωγείο. Αγωγοί, καμάρες, κρήνες και πηγές, θα μας βοηθήσουν να ξαναζήσουμε την ιστορία και να δούμε το νερό να ξανακυλάει σε αυτήν της μεγάλης κλίμακας υδρογέφυρα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ

Το Δώρο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Τοποθεσία: 7ο  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Φάρος

Ώρα: 20:00 -21:00

Μια παραγωγή σύγχρονης μορφής κουκλοθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος,  κατά την οποία τα αντικείμενα ζωντανεύουν μέσα από το συμβολικό και χρηστικό τους χαρακτήρα, υποκαθιστώντας τις παραδοσιακές κούκλες.

“ Cosmoεργαστήρια κατασκευής μουσικών οργάνων από τον Μανώλη Παργεντάκη

Τοποθεσία: Φρούριο

Ώρα: 19:00- 20:00 και 20:00 – 21:00

Μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Ελάτε να διασκεδάσετε κατασκευάζοντας το δικό σας μουσικό όργανο – κρουστό, έγχορδο ή πνευστό με ξύλο, πήλινες κατασκευές, δέρματα και μεμβράνες, χρωματιστά νήματα και κορδέλες βάφοντάς το στα αγαπημένα σας χρώματα με νερομπογιές και μαρκαδόρους, δίνοντας την δική σας ξεχωριστή πινελιά!

Περιορισμένος αριθμός θέσεων μέχρι 10 άτομα σε κάθε εργαστήρι.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.:  2510 240983 και 2510 240973

Έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Μανώλη Παργεντάκη

Τοποθεσία: Φρούριο- Κοιτώνας Αξιωματικών

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης : 10:00-14:30 και 18:00- 22:00

Μέσα από μαγευτικές εικόνες και βίντεο θα μάθουμε για τη μακρινή ιστορία και την προέλευση των μουσικών οργάνων, καθώς και για την κουλτούρα και τις παραδόσεις των λαών από την Ευρώπη μέχρι την μακρινή Ασία και από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Ελάτε να μάθουμε διασκεδάζοντας μέσα από μουσικά παιχνίδια και μουσικά παραμύθια απλούς ρυθμούς.

Ο Καρικατουρίστας του Cosmopolis από τη Triki Fun

Τοποθεσία: Πάρκο μετά την Παλιά Μουσική Χαλήλ Μπέη

Ώρα:19:00-21:30

Ο καρικατουρίστας του Cosmopolis σχεδιάζει και χαρίζει! Ελάτε να “ποζάρετε” και εκείνος θα φτιάξει και θα σας χαρίσει το πορτραίτο σας.

Διοργάνωση: Δήμος Καβάλας – Δημωφέλεια

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.