Έλλειψη σε φαρμακοποιούς  έχει το Νοσοκομείο Καβάλας  για αυτό τον λόγο προκλήθηκε το πρόβλημα με τον αντιοφικό ορό…

Ένας 61χρονος δαγκώθηκε από οχιά  το προπερασμένο Σάββατο και αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου του έγινε ο αντιοφικός ορός.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου κλήθηκε να εξηγήσει ο όλο γεγονός γιατί δεν έγινε η θεραπεία με το ορό στο Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται άνδρας 61 ετών κάτοικος Παληού, συνταξιούχος στρατιωτικός. Το Σάββατο το μεσημέρι τον δάγκωσε δύο φορές στο χέρι οχιά. Βρίσκονταν έξω από την οικία του, στον μπαξέ που διατηρεί. Αμέσως συγγενείς του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο, σε άριστη συνεργασία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε ειδοποιηθεί.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας έμεινε ως τις 7.30 το απόγευμα. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου του έγινε ο σωτήριος και απαραίτητος αντιοφικός ορός. Επειδή στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, χρειάστηκε να νοσηλευτεί 24 ώρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου Νοσοκομείου.

Οι συγγενείς του εκφράζουν την απορία και τη διαμαρτυρία τους επειδή στο Νοσοκομείο Καβάλας δεν του έγινε ο ίδιος ορός, δηλώνουν ότι θα ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου  τόνισε πως «Εμείς δεν είχαμε την φαρμακοποιό κοντά μας, η ίδια δεν μπορούσε να μας δώσει τον ορό,  δεν θα βρίσκαμε εμείς μόνοι μας τον ορό. Και επειδή δεν μπορούσε να περιμένει ο άνθρωπος εμείς έτσι απλά τον στείλαμε εκεί όπου θα μπορούσε να του παρασχεθεί η βοήθεια και δη ο ορός που εμείς δεν είχαμε βρει τον τρόπο να τον παράξουμε στον ασθενή μας. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά.

Θα έρθουμε και θα ανοίξουμε τη νύχτα το φαρμακείο σε άλλη έκτακτη περίπτωση βέβαια και θα δώσουμε το φάρμακο στον ασθενή. Απλά την συγκεκριμένη ημέρα υπήρχε μια δυσκολία επικοινωνίας και τίποτε άλλο.

Και η Ξάνθη και η Κομοτηνή ως Νοσοκομεία δεν είχαν ορό. Το νοσοκομείο Καβάλας είχε τον ορό και δεν μπορούσαμε απλά να τον βρούμε και να τον δώσουμε στον ασθενή. Άλλο θέμα δεν υπήρχε και έτσι δρομολογήσαμε την λύση ως έπρεπε. Απλά έχουμε μια μόνο φαρμακοποιό και δεν μπορεί φυσικά να εφημερεύει συνέχεια. Ο νόμος λέει ότι μπορεί να εφημερεύει 11 φορές το μήνα.

Εάν είχαμε και δεύτερο και τρίτο φαρμακοποιό θα μοιράζαμε τις εφημερίες και θα ήταν όλος ο μήνας καλυμμένος. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη φαρμακοποιού. Πιέζουμε συνεχώς, είχαμε ένα φαρμακοποιό που έφυγε τον Οκτώβριο και κάλυψε οργανική θέση. Ο ορός υπήρχε, παραγγείλαμε και άλλους και όλα γενικά είναι υπό έλεγχο.  Ήταν μια άτυχη στιγμή και ζητούμε συγγνώμη από όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση