Κύριο άρθροΠολιτική

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου για το θέμα της παραπομπής των 56 αιρετών

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου για το θέμα της παραπομπής των 56 αιρετών για την πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας. Μάλιστα στην συνεδρίαση κλήθηκαν και οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας, όπως έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μποσμπότη για να παρέμβουν στην Βουλή και να λυθεί το πρόβλημα.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση είπε ότι «έχει να κάνει με το γνωστό θέμα με την καταγγελία του πρώην δημάρχου του Δήμου Παγγαίου, του κ. Ξουλόγη, η οποία ενέπλεξε 56 δημοτικούς συμβούλους της πρώην Διοίκησης, της δικής του και της δικής μας, καθώς και τον ίδιο. Ενέπλεξε και τον ίδιο αυτή η καταγγελία σε σχέση με τα δίμηνα και την «παράτυπη» –να το πούμε έτσι- πρόσληψη αυτών των ανθρώπων. Παράτυπη εντός εισαγωγικών, γιατί μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι προσέφεραν εργασία στο Δήμο, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, εργαζομένους που τους χρειαζόταν ο Δήμος κι όλοι αυτοί είναι και άτομα χαμηλής εισοδηματικής στάθμης, άνθρωποι που είχαν ανάγκη το μεροκάματο. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας εναντίον αυτών των 56 ανθρώπων και τις επιπτώσεις αυτής της καταγγελίας τις βλέπουμε τώρα και στο Δήμο Καβάλας όπου δεν εγκρίνεται, πλέον, η πρόσληψη διμήνων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά και όπως πρέπει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Και θα γίνει και πανελλαδικό το πρόβλημα αυτό αν δεν βρεθεί μια λύση. Οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας συνεννοήθηκαν μεταξύ τους για να καταθέσουν μία τροπολογία που να απαλλάσσει τους 56 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Παγγαίου από οποιαδήποτε κατηγορία με το αιτιολογικό ότι, εφόσον οι προσλήψεις έγιναν νόμιμα, εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης που είναι ο ελεγκτής νομιμότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα εντάλματα πληρωμής κι αυτά εγκρίθηκαν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θεωρούνται νόμιμες πράξεις. Δεν έγινε τίποτε παράνομο ή τίποτα στα κρυφά. Αυτή η τροπολογία, ενώ υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα κατατεθεί, μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των 56 δημοτικών συμβούλων και να λάβουμε υπ’ όψιν ότι το δικαστήριο που επίκειται να γίνει –πήρε μια φορά αναβολή για το Σεπτέμβρη- και ο καιρός περνάει πάρα πολύ γρήγορα. Έτσι, λοιπόν, σήμερα (σ.σ. χθες) ο Δήμος Παγγαίου αποφάσισε να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα δώσουν το παρών και οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας, να τεθεί το θέμα ψύχραιμα, να αναλυθεί απ’ όλες τις πλευράς και αν είναι δυνατόν να προωθηθεί αυτή η τροπολογία προς ψήφιση. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα κι αν ως τις 5 Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση, πιθανότητα θα είναι η καταδίκη πάνω από τα κεφάλια και των 56 δημοτικών συμβούλων».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για το αν εκδοθεί κάποιο ψήφισμα είπε ότι «θα γίνει μία συζήτηση και ενημέρωση. Θα μεταφέρουμε στους βουλευτές την αγωνία μας, εκείνοι πιθανώς θα μας μεταφέρουν το κλίμα της Βουλής και πως θα μπορέσει να προχωρήσει αυτή η τροπολογία. Δεν είναι θέμα ψηφίσματος. Είναι θέμα συζήτησης και ενημέρωσης των μερών εκατέρωθεν, ούτως ώστε να προωθηθεί και να βρεθεί μόνιμη λύση σ’ αυτό το πρόβλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *