Έκθεση φωτογραφίας στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων

Μία έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάστηκε στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Φιλίππων στο ύψος του αναψυκτηρίου με έργα του Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο όλο εγχείρημα.

Όπως ανέφερε “Αυτή την περίοδο δουλεύω ως μηχανολόγος στο εργοστάσιο της  Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Η φωτογραφία βέβαια έρχεται και πάλι πρώτη. Ασχολούμαι όμως και με άλλα θέματα.

Έτσι είναι μια αναδρομή στην ιστορία του θεάτρου των Φιλίππων αυτή που κάνω και που ξεκινάει από το 1960 έως τις ημέρες μας. Αφορά υλικό, που ήταν υπό την ευθύνη του Κρατικού Θεάτρου.

Είναι η ιστορία του θεάτρου Φιλίππων μέσα από το Φεστιβάλ Φιλίππων. Το υλικό ξεκινάει από το 1960 και το μεγαλύτερο μέρος είναι του ΚΘΒΕ. Αυτό ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια όταν ο Σάκης Δελιούσης οδήγησε στο αρχίσει η συγκέντρωση του υλικού μια και αυτός έκανε μια πρόταση τότε. Ο κ. Τσακίρογλου λοιπόν μας έδωσε υλικό που αφορά το θέατρο των Φιλίππων.

Μια και τότε οι παραστάσεις ήταν στην ευθύνη του Κρατικού Θεάτρου και όλες γινόταν στο θέατρο των Φιλίππων. Ψάξαμε επί ένα μήνα υλικό για την Καβάλα στα αρχεία του ΚΘΒΕ και μάλιστα εγώ έδωσαν φωτογραφίες από το ΚΘΒΕ στους Φιλίππους και φτιάξαμε μια καλή συλλογή με 150 φωτογραφίες.

Ξεκινάμε με ασπρόμαυρες φωτογραφίες μια και δεν δουλευόταν μέχρι τότε το έγχρωμο από το 1990 και μετά όμως πάμε με έγχρωμες φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες ξεκινούν από 30επί 40 και φτάνουν σε 80 εκατοστά και είναι έτοιμες  εκτεθειμένες   στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων.

Μπαίνοντας κανείς εκεί θα βλέπει όλο το υλικό” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.