ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Έκθεση στην Καβάλα   για τα αρχαία μουσικά όργανα

Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οργανισμός προβολής και προώθησης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά» διοργανώνουν την  έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων».

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη στην Πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου  έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο 10:00 -13:00, Κυριακή 11:00 – 13:00 Τετάρτη-Πέμπτη και Σάββατο 18:30 – 21:00. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Η έκθεση μεταφέρει τα κυριότερα εκθέματα από μια συλλογή 187 εκθεμάτων με εφευρέσεις, ανακαλύψεις, τεχνολογικές καινοτομίες, αυτόματες και ρομποτικές συσκευές της Αρχαιότητας με ευρεία εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής από τις Τέχνες (Μουσική, Θέατρο) μέχρι τη γεωργία και τη ναυτική ζωή. Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, για ανθρώπους όλων των επιστημονικών πεδίων, για όσους ασχολούνται με τις τέχνες, για φοιτητές, για μαθητές και για όλη την οικογένεια. Επίσης, προγραμματίζονται επισκέψεις και ξεναγήσεις μαθητικών και φοιτητικών γκρουπ και σχολείων της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα εκτός από τις ξεναγήσεις στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές των τελευταίων τάξεων πρωτοβάθμιας και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας με στόχο την γνωριμία των μαθητών με την αρχαία ελληνική μουσική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *