ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Άστατος ο καιρός μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Σταύρο Κυβράκη

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη. Μάλιστα ο κ. Κυβράκης ανέφερε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «όσον αφορά τα μετεωρολογικά στοιχεία, εμείς δεν είμαστε ειδικοί, τα αναμεταδίδουμε, μην περάσει από το μυαλό κανενός ότι είμαστε μετεωρολόγοι. Απλά χρησιμοποιούμε τη μετεωρολογία για να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός και τις επόμενες μέρες. Υπάρχει ένα σύστημα που θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα σήμερα Κυριακή μετά το μεσημέρι το οποίο παρακολουθούμε αλλά δεν ξέρουμε τι μορφή θα έχει. Απλά οι σημερινές προγνώσεις μιλάνε για αρκετό νερό και καταιγίδες. Όμως αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες και ώρες γιατί αυτά εξελίσσονται, είναι μια περίοδος αστάθειας και αυτά τα συστήματα όσον αφορά τις προγνώσεις τους δεν είναι απόλυτα ασφαλή. Εμείς καταγράφουμε την τάση. Αυτό το σύστημα θα πιάσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα είναι και σε πλήρη αποδρομή και θα αρχίσει να αποκαθίσταται από ‘κει και μετά και η θερμοκρασία και οι συνθήκες που θα επαναφέρουν το ανοιξιάτικο τοπίο στη περιοχή μας. Αυτά όσον αφορά τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Φαίνεται ότι δεν θα μας δημιουργήσουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Έχουμε πει ότι η βροχή μας έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια σε πάρα πολλούς τομείς. Η μορφή που πέφτει μέχρι τώρα είναι ήπια και ως εκ τούτου είναι και καλοδεχούμενη».

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για το θέμα που υπάρχει στη Βουλγαρία με τα νερά των ποταμών σχολίασε ότι «η γειτονική χώρα είχε πάρα πολλές ισχυρές χιονοπτώσεις όπως και όλη η Ευρώπη. Η Βουλγαρία είναι πιο κοντά από μας στην Κεντρική Ευρώπη. Είδαμε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα εμείς είχαμε υγρασία αλλά η Ευρώπη είχε υψηλές χιονοπτώσεις σε όλα τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματά της. Η Βουλγαρία είχε μεγάλα ύψη χιονιού τα οποία το προηγούμενο δεκαήμερο με την άνοδο της θερμοκρασίας δημιούργησαν συνθήκες πλημμύρας κατά τμήματα και ως τούτου τροφοδότησαν –υδροδότησαν- τα φράγματά μας στην περιοχή της Δράμας, στο Θησαυρό και την Πλατανόβρυση, όπως και τα ποτάμια της περιφέρειάς μας. Είναι μια κατάσταση ελεγχόμενη, μιλάμε συνεχώς γι’ αυτό, προχθές έγιναν και ανακοινώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη σε μία συνέντευξη Τύπου. Αυτά που σας είπε, ισχύουν. Είμαστε σε επαγρύπνηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα κι αν προκύψει κάτι θα το διαχειριστούμε σύμφωνα και με τα δεδομένα που θα έχουμε εκείνη τη στιγμή».

ΤΕΝΑΓΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Σχετικά με τα τενάγη των Φιλίππων είπε «φαίνεται ότι οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας τα προηγούμενα 5 χρόνια και μέχρι σήμερα, έχουν αποδώσει καρπούς. Υπάρχει πολύ καλή απορροή. Δεν καταπονήθηκαν, βέβαια, ιδιαίτερα από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά επειδή έχουν ανέβει οι στάθμες των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων δεν έχουμε δει κάτι ανησυχητικό στην περιοχή, όλα κυλούν ομαλά και πιστεύουμε έτσι θα συνεχιστεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *