ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Άρωμα  Καβάλας στις ινδικές ταινίες του Bolywood» αναφέρει η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα μαζί με την πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου παρουσίασαν  στους δημοσιογράφους εκπροσώπους αποστολής από την Ινδία. Η αποστολή είναι στην πόλη της Καβάλας εδώ και μία περίπου εβδομάδα για τις ανάγκες γυρισμάτων ταινίας του Μπόλιγουντ. Η κ. Ιωσηφίδου ήταν φανερά χαρούμενη αφού όπως άφησε να εννοηθεί η προσπάθεια της για τουριστική σύνδεση της Καβάλας με την Ινδία αποδίδει και με αυτόν τον τρόπο…

Το βασικό αφορά την προθυμία των εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας να εξυπηρετήσουν τους φιλοξενούμενους από την Ινδία αφού τα γυρίσματα μιας ταινίας έχουν απαιτήσεις. Στη διάθεση τους είναι αυτοκίνητο του ΔΗΠΕΘΕ για τις μεταφορές τους ενώ επαγγελματίες της πόλης εξυπηρετούν τη διαδικασία της κινηματογράφησης. Ειπώθηκε με λίγα λόγια ότι σε μίνι μάρκετ και σε λεωφορείο έγιναν γυρίσματα της ταινίας. Οι Ινδοί πήγαν και στη Δράμα για τις ανάγκες σκηνής σε ράγες τρένου.

Κοντά στη Δήμαρχο και την κ. Ιωσηφίδου κάθισαν ο πρωταγωνιστής της ταινίας και η σκηνοθέτης που ταυτόχρονα είναι και ηθοποιός. Η σκηνοθέτης όπως ειπώθηκε  βραβεύτηκε πρόσφατα στη χώρα της με το πρώτο βραβείο γυναίκας σκηνοθέτη της Ινδίας. Η κ. Ιωσηφίδου πιστεύει ότι θα υπάρξει συνέχεια, τόνισε την προβολή της Καβάλας μέσω της ταινίας κτλ. Φεύγοντας από την Ελλάδα οι εκπρόσωποι της παραγωγής θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα με το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κ. Ιωσηφίδου έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι  «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. 2,6 δις ευρώ το Bollywood έναντι 1,36 δις το Hollywood. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια την προσπάθεια διείσδυσης στην αγορά της Ινδίας.

Στην πύλη εισόδου δεν επιλέξαμε τυχαία το Μπομπάι μια και αυτό αποτελεί το κέντρο του Bolywood έναντι του Δελχί. Εμείς στην τουριστική έκθεση της Ινδίας είχαμε δίπλα μας μια Ελληνίδα ηθοποιό του Bolywood καθώς σκοπός μας ήταν να παρουσιάσουμε τον τουριστικό προορισμό των άλλων και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την πόλη μας.

Μάλιστα η εκεί παρουσία μας τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ανερχόμενου τουριστικού προορισμού, προκαλώντας έτσι το ενδιαφέρον της ελληνοινδικής εταιρείας πολιτισμού η οποία έγινε από τότε ο βασικός μας συμπαραστάτης και βοηθός.

Βοηθώντας έτσι την πορεία μας, είδαμε παραγωγούς του Bollywood οι οποίοι ήρθαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα παραγωγής ταινιών στην Καβάλα.   Μάλιστα πριν από 11 μήνες υπήρξε η πρώτη κρούση για τα γυρίσματα μέρους μιας ταινίας με τρέιλερ ένα τραγούδι κυρίως και με ένα σύνολο ανθρώπων που θα περιδιάβαιναν στην πόλη μας» σχολίασε η ίδια μια και μια ταινία γυρίζεται, μια άλλη δεν γυρίσθηκε ποτέ!

«Μίνι μάρκετ, λεωφορείο έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί  ενώ τρένο βρήκαν στην Δράμα!» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *