ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Άρχισαν οι εγγραφές στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς» εξηγεί η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών  Μαρία Φραντζεσκάκη

Οριστικά και αμετάκλητα ο Δήμος Καβάλας εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα 2ετούς υποχρεωτικής αγωγής των νηπίων. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς που θα διαρκέσουν έως 10 Ιουνίου. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών κ. Μαρία Φραντζεσκάκη και μετά την καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών θα συνεχίσουν να δέχονται αιτήσεις από τους γονείς.

Όπως τόνισε αρχικά «Ξεκινήσαμε τις εγγραφές μας, έχοντας τες καθυστερήσει περίπου έξι ημέρες. Ξεκινήσαμε λοιπόν στις 16 Μαΐου και θα σταματήσουμε έως τις 10 Ιουνίου. Αυτή η καθυστέρηση έγινε για να διευθετηθεί το θέμα με τα παιδιά του 2014.

Στις 8 Μάιου παρόλο τις ενέργειες μας και παρόλα τα εξώδικα, δημοσιεύθηκε ΦΕΚ που μας εντάσσει στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν μη μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο αυτή την στιγμή, και επειδή πρέπει να είμαστε σύμφωνοι με το νόμο, οπότε ξεκινάμε τις εγγραφές μας, έξι μηνών φέτος και όχι από οκτώ μηνών. Κατεβάσαμε λιγάκι την ηλικία και παίρνουμε τα παιδάκια και του 2015. Αυτή την στιγμή είμαστε εδώ, σε αυτό το σημείο. Αν αλλάξει κάτι δεν μπορώ να το πω από τώρα.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πλέον και αν οι γονείς δεν μπορούν να τα καταφέρουν ηλεκτρονικά, οι υπάλληλοι των σταθμών, οι βρεφονηπιοκόμοι και οι διευθύντριες είναι σε θέση και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν κάθε γονέα».

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Πρόσθεσε δε πως «Ο Παιδικός Σταθμός της οδού Ρούσβελτ σταματά την λειτουργία του πια μια και μιλάμε για ένα παλιό και ενεργοβόρο κτήριο, οπότε μεταφέρονται οι αρμοδιότητές του στους παιδικούς σταθμούς της Εκάβης και της Λυσιμάχου, δύο υπερσύγχρονα κτήρια με άνετους χώρους, πλήρως εξοπλισμένα, που θα μπορούν τα παιδάκια πλέον να παίζουν σε ευχάριστο περιβάλλον.

Και αυτό γίνεται γιατί στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων που ξεκινάμε στους παιδικούς μας σταθμούς πια για πάρουμε τις άδειες, βλέπουμε ότι ο παιδικός σταθμός της Ρούσβελτ είναι ένας παλιός παιδικός που για να πάρει άδεια θα πρέπει να δεχθεί μια σειρά κοστοβόρων επεμβάσεων.

Έτσι σταματάμε πια την παρουσία μας εκεί και προχωράμε αλλιώς. Θα δούμε για του χρόνου αλλά φέτος θα ισχύσει αυτό και πιστεύω ότι οι γονείς θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι και θα βρουν στέγη πολύ καλή για τα παιδιά τους.

 

Ακόμη δεν ξέρουμε βέβαια πόσα παιδιά θα εγγραφούν γιατί οι αιτήσεις αρχικά γίνονται ηλεκτρονικά και μετά θα γίνουν και οι καταθέσεις των απαραίτητων εγγράφων όπως θα τις ζητήσουν οι αρμόδιοι.

Πάντως τα δικαιολογητικά θα πάνε απευθείας στους παιδικούς σταθμούς και δεν θα έχουμε έτσι συνωστισμό στα γραφεία των παιδικών σταθμών».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ

Η ίδια έκανε γνωστό ότι και φέτος ξεκινά το πρόγραμμα φύλαξης παιδιών το καλοκαίρι με ευθύνη του Δήμου Καβάλας.

«Και φέτος θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα φύλαξης παιδιών το καλοκαίρι που είναι κάτι πολύ σημαντικό για το Δήμο μας. Και εγώ σαν μητέρα παιδιών που πέρασαν από αυτές τις ηλικίες και που δεν είχα τι να τα κάνω το καλοκαίρι, πραγματικά η καλοκαιρινή φύλαξη είναι πάρα πολύ σημαντική.

Φέτος η φύλαξη ξεκινάει την 1 Ιουλίου και τελειώνει 31 Αυγούστου ενώ φέτος θα δεχθούμε παιδιά 160 στο σύνολο τους. Πέρσι είχαμε 120 παιδιά, οι θέσεις υπερκαλύφθηκαν και έτσι φέτος αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών, τα οποία θα είναι πλέον 160 και θα έχουν κοντά τους εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα προσλάβουμε εμείς μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες. Οι θέσεις θα προκηρυχτούν ενώ αν δεν μας φτάσει ως χώρος το σχολείο της Ομονοίας εμείς θα πάρουμε και το σχολείο της Δημαρχίας οπότε δύο κεντρικά κτήρια θα είναι στη διάθεση μας.

 Και μάλιστα θα έχουμε ειδικότητες δασκάλων, νηπιαγωγών, καλλιτεχνικών, μουσικών, εικαστικών και γυμναστών και έτσι θα έχουν τα παιδιά μια πληθώρα εκδηλώσεων στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 Επίσης όσοι γονείς δεν θέλουν τώρα να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά το επιθυμήσουν αργότερα, θα μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όμως ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων γίνεται τώρα. Όποια στιγμή βέβαια το θελήσουν οι γονείς μπορούν να γράψουν τα παιδάκια τους στους παιδικούς» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *