«Άρχισαν και οι προσλήψεις, τέρμα τα ψέματα» δηλώνει  ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας  Θέμης Καλπακίδης

Με 3μηνήτες και 6μηνήτες ξεκίνησε η εταιρεία φυσικού αερίου ΤΑΠ από τη Κομοτηνή κάτι που επικρίθηκε δεόντως καθώς άπαντες περίμεναν να γίνουν δεκάδες προσλήψεις αορίστου χρόνου…  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.

«Μέχρι τις 10 χιλιάδες και τις 24 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουμε ακόμη…. Απλά όλα αυτά ας τα σκεφτούν αυτοί που έβγαιναν και έλεγαν διάφορα περί τις 12 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτοί ας τα σκεφτούν και ας απολογηθούν.

Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε γιατί μιλήσαμε όταν έπρεπε. Άλλωστε δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να το προβλέψει αυτό. Γιατί όλα αυτά έχουν βασισθεί και φαίνονται άλλωστε και στις μελέτες που έγιναν. Η μελέτη για παράδειγμα του Ινστιτούτου Νοτιανατολικής Ευρώπης είχε πει ότι οι θέσεις εργασίας είναι 860 κατά την κατασκευή  και 60 κατά την λειτουργία, και όλοι όσοι έλεγαν αυτά τα παραμύθια ας βγουν και ας απολογηθούν. Εμείς δεν λέγαμε τίποτε, άλλοι έλεγαν τα παραμύθια και μάλιστα διάβασα και εγώ ότι οι προσλήψεις και οι πληροφορίες για την λήψη των βιογραφικών γίνεται σε κοινοτικό κατάστημα. Για αυτό και δεν ξέρω αν η κυρία που δέχεται τις αιτήσεις και γενικά πληροφορεί το κοινό είναι υπάλληλος ή εκλεγμένη του Δήμου εκεί» σημείωσε αρχικά.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πρόσθεσε δε πως «Για αυτό και είχαν βάση οι καταγγελίες και ο μέγας ΤΑΡ δεν μπορεί να διαθέσει κανένα γραφείο για να κάνει προσλήψεις είτε περιφερειακά είτε κεντρικά. Απλά πρέπει επιτέλους ο κόσμος να κάνει κάτι για να μάθει όλα όσα συμβαίνουν και εμείς με την σειρά μας πρέπει να τους πληροφορήσουμε μια και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν πληρωθεί έστω και αν κάποιοι έχουν κάνει δουλειές στον ΤΑΡ. Υπάρχουν και αγρότες μέσα από τα χωράφια των οποίων περνά ο ΤΑΡ και πάλι δεν έχουν πληρωθεί.

Και όλα αυτά τελικά που βγαίνουν είναι απλά δημοσιεύματα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Προσωπικά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν ασχολούμαστε με το ότι επιβαρύνει την ελληνική οικονομία ο συγκεκριμένος αγωγός και όλα αυτά τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα έρθουν στο μέλλον θα πρέπει επίσης να μας απασχολήσουν τώρα».

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ

Καταληκτικά τόνισε πως «Γιατί όταν θα δούμε στο μέλλον ένα έργο που θα πρέπει να γίνει πέριξ του αγωγού                ΤΑΡ τότε δεν θα πληρώνουν τέλη διέλευσης ενώ εμείς οι Έλληνες έχουμε τρελαθεί από τους φόρους…. Και εμείς σήμερα ασχολούμαστε μόνο με το αν θα περάσει ο αγωγός μέσα από το χωράφι του Θέμη ή του Κώστα ή αν θα προσλάβουν 50 άτομα…. Γιατί και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και είχαν πολλοί άνεργοι στηρίξει την ελπίδα τους σε αυτό το έργο που ουσιαστικά τους βγάζει από τα όνειρα τους. Ας απολογηθούν όλοι αυτοί γιατί εμείς τα είπαμε. Ανειδίκευτοι θα σκάβουν στις γωνίες τον λάκκο και θα πετούν τα χώματα. Όλες οι άλλες δουλειές θα γίνουν με μηχανήματα. Και εμείς μιλήσαμε για ατυχήματα… Όλα αυτά είναι κατακριτέα» .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.