Άριστη η εικόνα των οικονομικών του Δήμου Καβάλας βάσει της έκθεσης αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου του 2016

Η τριμηνιαία έκθεση του 2ου τριμήνου του 2016 έδωσε μία άριστη εικόνα για τα τακτικά έσοδα του Δήμου Καβάλας όπως δηλώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Επίσης έγινε πολύ καλή δουλειά από βεβαιώσεις χρεών παρελθόντων ετών.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «τη Δευτέρα από την Οικονομική Επιτροπή πέρασε ή έκθεση αποτελεσμάτων για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας όπου αποτυπώνεται η κατάσταση μέχρι και το β’ τρίμηνο του έτους. Από την έκθεση που μας έστειλε η Οικονομική Υπηρεσία γίνεται εμφανές ότι οι επιδόσεις οι καλές όσον αφορά τα τακτικά έσοδα συνεχίζονται. Είμαστε δηλαδή σε μια άριστη κατάσταση στο θέμα των εσόδων. Επίσης έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις βεβαιώσεις χρεών από παρελθόντα έτη, όπου κι εκεί έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους και είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο και στις εισπράξεις. Αυτό το οποίο εξακολουθεί να μην είναι καλό είναι ότι αφορά τις αποδόσεις των επιχορηγήσεων από το κεντρικό κράτος, από την κεντρική διοίκηση προς το δήμο και σίγουρα σε όλους τους δήμους υπάρχει αυτή η κατάσταση. Υπάρχει εκεί πολύ μεγάλη υστέρηση, ουσιαστικά το κράτος δεν στέλνει αυτά τα οποία έπρεπε να στείλει ως επιχορηγήσεις στους δήμους. Επίσης σε συζήτηση που είχε γίνει για το α’  τρίμηνο του έτους, εκεί είχαν εκφραστεί κάποιες αντιρρήσεις από την αντιπολίτευση στο ότι ο Δήμος καθυστερεί τις πληρωμές προς τους επαγγελματίες. Εδώ γίνεται εμφανές και αυτό εξήγησα τη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή, ότι ως γνωστό πάντα στις αρχές του έτους υπάρχει μια καθυστέρηση μέχρι τη στιγμή που ο δήμος θα αρχίσει να ενταλματοποιεί. Γίνεται λοιπόν εμφανές αυτό στο β΄ τρίμηνο ότι όντως έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ότι ουσιαστικά ο δήμος είναι σχεδόν και σε αυτό το κομμάτι πολύ συνεπής σε ότι αφορά τις πληρωμές του, τρέχουν πλέον με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, άρα η συνολική εικόνα την οποία έχουμε είναι πάρα πολύ καλή. Και όσον αφορά το θέμα των εισπράξεων, αλλά και σε ότι αφορά το θέμα των εξόδων».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σχολιάζοντας ο κ. Καλανταρίδης το γεγονός ότι δεν έχουν σταλεί ακόμα στον Δήμο Καβάλας τα χρήματα για τη φιλοξενία των προσφύγων, σημείωσε πως «αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό του δήμου, δηλαδή ζοριζόμαστε από τη στιγμή που έχουμε ένα ποσό το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε πληρώσει λίγο πάνω από τις 350 χιλιάδες, το οποίο αν υπήρχε στα ταμεία μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε κάποιους τομείς στους οποίους τώρα αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες. Στερούμε κάτι από τους δημότες μας, αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευέλικτοι σε κάποια πράγματα».

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

Ερωτηθείς τι εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την αντικατάσταση των φθορών στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη, σημείωσε πως «κι εκεί προχωρούμε ικανοποιητικά. Την προηγούμενη εβδομάδα δύο φορές βρέθηκε εκεί ο κ. Φιλιππίδης (σ.σ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καβάλας) για να επιλύσει με την παρουσία του κάποια προβλήματα που έχουν εμφανιστεί όσον αφορά τα υλικά τα οποία πρέπει να προμηθευτούμε και έχω την αίσθηση ότι προχωράμε και εκεί κανονικά. Επειδή έχουμε διαφορετικά είδη υλικών ο πιο σύντομος τρόπος είναι να γίνει με αναθέσεις σε ανθρώπους, οι οποίοι και θα μας προμηθεύσουν και θα τοποθετήσουνε τα υλικά αυτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση