ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Άνοιξε το πρόγραμμα για τις δημόσιες επενδύσεις και σύντομα θα ανοίξει και για τις ιδιωτικές επενδύσεις για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας ΑΕ

Άνοιξε το πρόγραμμα για τις δημόσιες επενδύσεις και σύντομα θα ανοίξει και για τις ιδιωτικές επενδύσεις για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Καβάλας ΑΕ. Ο πρόεδρος της Εταιρείας  και δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε αισιόδοξος για την απορρόφηση κονδυλίων.

Όπως τόνισε αρχικά «Τα ευχάριστα νέα είναι ότι άνοιξε το πρόγραμμα όσον αφορά τις δημόσιες επενδύσεις και πιστεύω ότι σύντομα θα ανοίξει το πρόγραμμα και για τις ιδιωτικές. Γιατί στις δημόσιες επενδύσεις μπορεί ο οιοσδήποτε δημόσιος φορέας και οι Δήμοι βέβαια που απευθυνόμαστε και έχουν μια σχετική ωριμότητα – τέτοια έχουν σχεδόν όλοι οι Δήμοι του Ν. Καβάλας – να υποβάλλουν προτάσεις στο πρόγραμμα αυτό και να έρθουν χρηματοδοτήσεις ώστε να γίνουν κάποια έργα στην περιοχή.

Τα έργα πρέπει να είναι ώριμα, να έχουν μελέτες και βέβαια έχει γίνει και μια άτυπη κατανομή στους 4 Δήμους του Νομού της Καβάλας και έχουμε μια πρώτη εικόνα. Θεωρώ πως οι 4 Δήμοι του νομού θα απορροφήσουν τα κονδύλια.

Άλλωστε αυτό οφείλουμε να το κάνουμε όλοι μας και ιδίως ο Δήμος Παγγαίου ετοιμάζεται εδώ και καιρό για κάτι τέτοιο. Και όλα αυτά για να μπορέσουμε να πάμε σε δεύτερη δημοπράτηση για απορρόφηση των κονδυλίων σε μια δεύτερη φάση!

Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ! Το πόσα  θα πάρουμε θα προκύψει από την αξιολόγηση των προτάσεων. Την πρόσκληση των ιδιωτών εξάλλου επίσης την αναμένουμε».

ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς βέβαια είχαμε ζητήσει να γίνει και πριν τα Χριστούγεννα ακόμη, ώστε να προηγηθεί από την πρόσκληση του δημοσίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε βέβαια. Ελπίζω να γίνει μέσα στο καλοκαίρι όμως!

Τα αιτήματα από τους πολίτες είναι πάρα πολλά και εμείς πρέπει να ολοκληρώνουμε τις προτάσεις και τις αιτήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Έρχεται η σχετική επιστολή και προσπαθούμε να προχωρήσουμε αλλά χωρίς την έγκριση από το δημόσιο δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτό που εφαρμόζεται στο Δήμο Παγγαίου θα εφαρμοσθεί και στην Αναπτυξιακή. «Εμείς ως Δήμος Παγγαίου έχουμε ως τακτική πλέον να υποβάλλουμε προτάσεις σε προγράμματα και να πετυχαίνουμε έγκριση είτε πρόκειται για προγράμματα από τομεακή επιχορήγηση, είτε από Περιφέρεια, είτε από άλλο φορέα. Και δεν αφήνουμε πρόγραμμα για πρόγραμμα αναξιοποίητο. Το ίδιο κάνουμε και ως Αναπτυξιακή.   Αυτό θα αφορά βέβαια και τους 4 Δήμους του νομού μας.

Εμείς θέλουμε όλοι να αξιολογηθούν άμεσα και να έχουμε την καλύτερη δυνατή απορρόφηση.

Ήδη το έχουμε οργανώσει πριν ακόμη βγει η προκήρυξη και μόλις βγει εμείς θα υποβάλλουμε αμέσως τους φακέλους μας που είναι έτοιμοι, ώστε να πετύχουμε γρήγορα και εγγυημένα την καλύτερη δυνατή έγκριση. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και ως Δήμος και ως Αναπτυξιακή το καλύτερο δυνατό.

Να θυμίσω ότι την προηγούμενη φορά, στις 31/12/2014 προλάβαμε οριακά να ενταχθούμε σε μια πρόταση αγροτικής οδοποιίας 30 χιλιάδων ευρώ όπως και να αξιοποιήσουμε ως Δήμος Παγγαίου προς την Αναπτυξιακή κάποια κονδύλια που ήταν δεσμευμένα πάρα πολύ καιρό και δεν απορροφούνταν, οπότε είναι θέμα οργάνωσης να γίνει η απορρόφηση».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Αυτή την οργάνωση εμείς την έχουμε, οπότε και στο Δήμο Παγγαίου αλλά και στην Αναπτυξιακή αν έχουν ωριμότητα οι φάκελοι και από τους Δήμους αλλά και από άλλο δημόσιο φορέα, εμείς στην Αναπτυξιακή είμαστε έτοιμοι με το προσωπικό μας και με την ετοιμότητα ως προσωπικό πια, να προχωρήσουμε στον έλεγχο και στην έγκριση των φακέλων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη.

Αυτό θα αφορά και τις ιδιωτικές προτάσεις ενώ πρόκειται για τα παλιά προγράμματα LEADER που τα ξέρει ο κόσμος. Υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις και στα δημόσια και στα ιδιωτικά προγράμματα. Έχουμε κάνει μια πρώτη ενημέρωση, περιμένουμε νέες οδηγίες από το υπουργείο ώστε να κάνουμε ένα νέο κύκλο επαφών και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσουμε τον κόσμο για το ποιες δράσεις θα μπορούν να προχωρήσουν όσοι το επιθυμούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *