ΕργασίαΚύριο άρθρο

Άμεσα διευθετείται το πρόβλημα στο 7ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο που προκύπτει από την αλλαγή μεταφοράς των μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Καβάλας λόγω της αλλαγής του τρόπου μεταφοράς των από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Τσεντεμεΐδης δήλωσε πως μετά τις επαφές που είχαν με τη Δευτεροβάθμια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο το θέμα βαίνει προς επίλυση.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσεντεμεΐδης ανέφερε πως «μετά την απόφαση του Αυγούστου και την αλλαγή της διαδικασίας στον τρόπο μεταφοράς, είμαστε αναγκασμένοι και βάσει αυτής της νέας απόφασης να μεταφερθούν φέτος τα παιδιά με τακτική συγκοινωνία. Από κει και πέρα έχουν δημιουργηθεί κάποια μικροπροβλήματα στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι στο 7ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο στο Φλορέξ μέσα, από τα παιδιά που έρχονται από την περιοχή του Παληού και από τις περιοχές Ζυγού, Κρυονερίου και Αμυγδαλεώνα. Την Παρασκευή υπήρχε μια συνάντηση και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και με τον κ. Εμινίδη και με τον κ. Βαγενά για να δοθεί μια λύση. Είμαστε σε διαδικασία εύρεσης λύσεως, πάντα με καλή θέληση, γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από το νόμο. Δεν μπορεί το λεωφορείο να παρεκκλίνει. Από κει και πέρα προσπαθούμε και πιστεύω ότι μέσα σε αυτή τη βδομάδα το θέμα αυτό θα λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Ερωτηθείς αν τίθεται και θέμα ασφάλειας για τα παιδιά, ο κ. Τσεντεμεΐδης διευκρίνισε πως «όταν λέει η νομοθεσία τακτική συγκοινωνία τα παιδιά μεταφέρονται με τακτική συγκοινωνία. Θέμα ασφάλειας έπρεπε να το σκεφτεί ο κάθε υπουργός, εμείς τροποποιήσαμε τα δρομολόγια πάνω στις ανάγκες της μεταφοράς των μαθητών, αλλάξαμε τα ωράρια όπως ορίζει ο νόμος. Από κει και πέρα το θέμα ασφάλειας εκεί που μπορεί να μπει σχολικός τροχονόμος, εκεί που μπορεί να μπει συνοδός, πέρσι είχαν μπει συνοδοί στο μέσο της χρονιάς κοπήκανε, εμείς τους πληρώσαμε τους ανθρώπους, εμείς έχουμε να παίρνουμε χρήματα τα οποία ήδη έχουμε δώσει. Από κει και πέρα το τι θα κάνει ο κάθε σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για το θέμα ασφάλειας είναι η αναφορά τους προς το  υπουργείο για να μπορεί να δοθεί μια άλλη λύση. Από κει και πέρα ασφάλεια σε όλα τα δρομολόγια είναι μέσα στο πλαίσιο το δικό μας, το θέμα να διασχίζουν παιδιά το δρόμο για να πάνε στο σχολείο τους είναι μηδαμινό. Κι έτσι είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλους είτε λέγονται σχολεία είτε σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, για να βρούμε μια λύση. Πιστεύω ότι τα παράπονα και τα προβλήματα ήταν πάρα πολύ λίγα, πιστεύω ότι περιμέναμε παράπονα από την Πρωτοβάθμια. Δεν είδαμε παράπονα από την Πρωτοβάθμια και βλέπουμε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από κει και πέρα είπαμε ότι σε άμεση συνάντηση θα δούμε το μοναδικό πλέον πρόβλημα που υπάρχει στο 7ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *