ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Άλλοι 400 πρόσφυγες πρόκειται να έλθουν στην Καβάλα…

Όπως πρώτη έγραψε η εφημερίδα μας, επίκειται και νέα μεταφορά προσφύγων στην Καβάλα καθώς έχει ανοίξει η όρεξη του αρμόδιου υπουργείου και συνεπώς μετά το άνοιγμα του Ασημακοπούλου ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός και για νέες φουρνιές προσφύγων.  Υπενθυμίζεται ότι οι δομές που δημιουργήθηκαν στον ανοιχτό καταυλισμό της Άσπρης Άμμου διατηρούνται κανονικά, δεν έχουν μείνει αφύλαχτοι καθώς είναι ανοιχτός ο καταυλισμός να υποδεχθεί και νέους πρόσφυγες. Την περασμένη Τρίτη η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης σκοπεύει να μεταφέρει 400 πρόσφυγες στην Καβάλα σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης άλλων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης το ανακοίνωσε και επισήμως το γεγονός της μεταφοράς των 400 προσφύγων στην Καβάλα και μένει να δούμε που θα φιλοξενηθούν. Διότι 400 πρόσφυγες δεν μπορεί να φιλοξενηθούν στο Ασημακοπούλου, άρα κάποιοι θα φιλοξενηθούν σε αυτό και οι υπόλοιποι στον ανοιχτό καταυλισμό της Άσπρης  Άμμου. Τελικά αποδεικνύεται ότι όλη η φιλολογία ότι ο ανοιχτός καταυλισμός της Άσπρης Άμμου ήταν ακατάλληλος ήταν ένα καλό πρόσχημα για να διαμορφωθεί χώρος προσφύγων στο Ασημακοπούλου και να είναι σε ετοιμότητα και ο καταυλισμός της Άσπρης Άμμου!!!!!  Παράλληλα αφού άνοιξε η όρεξη του Υπουργείου Μετανάστευσης, είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθούν και άλλα κτίρια στο Ασημακοπούλου, καθώς οι αντιδράσεις των Καβαλιωτών είναι μέχρι σήμερα χλιαρές….  Και όλα αυτά όταν σε άλλες μεγάλες πόλεις δεν έχει διαμορφωθεί καμία υποδομή για πρόσφυγες….

ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ…

Και το ζητούμενο είναι τι είδους πρόσφυγες θα έρθουν, αν θα είναι οικογενειάρχες με παιδιά ή μεμονωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες…. Σήμερα στο Ασημακοπούλου φιλοξενούνται περίπου 150 πρόσφυγες, οικογενειάρχες με παιδιά… Το αύριο δεν γνωρίζουμε…  Και ενδεχομένως όταν το μάθουμε να είναι κατόπιν εορτής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *