ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Άλλοι 400 πρόσφυγες έρχονται στο Ασημακοπούλου…

Την   Δευτέρα 31 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου  κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφτεί την Καβάλα. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στην αίθουσα «Ν. Μάρτης», θα υπάρχουν οδοντιατρική μονάδα των γιατρών του κόσμου με οδοντίατρο, παιδίατρος για εμβολιασμούς παιδιών και γυναικολόγος για δωρεάν test pap.

Οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και τις δυο μέρες από τις 9:00΄ μέχρι τις 14:00΄. Οι ίδιες δράσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 2/11/2015 και την Πέμπτη 3/11/2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Σχετικές δηλώσεις έκανε η κ. Άννα Γιοβανιού, εκπρόσωπος των Γιατρών του κόσμου στη Καβάλα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κ. Γιοβανιού ανέφερε ότι «Η μονάδα ήδη βρίσκεται εδώ και ένα διήμερο βρέθηκε στο κάμπ των προσφύγων στην Καβάλα και από εκεί και μετά σειρά έχει ο Γέροντας Καβάλας, η αίθουσα Νικόλαος Μάρτης, με παιδίατρο και δωρεάν εμβολιασμούς, με γυναικολόγο και τεστ Παπ αλλά και με οδοντίατρο.

Πολλές φορές θα τους δούμε και στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ενώ μπορεί να έρθει όποιος συμπολίτης θέλει χωρίς να είναι ανασφάλιστος και μόνο. Θα πρέπει να πούμε ότι οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των καβαλιωτών και όλων στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια παρέχοντας δωρεάν εμβόλια και κάθε παροχή υγείας. Είμαστε εδώ και 10 χρόνια κοντά στους καβαλιώτες. Δεν ήρθαμε τώρα με τους πρόσφυγες. Και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν στραφεί πολλοί εναντίον μας και έχουν ξεχάσει όλη αυτή την προσφορά των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα. Μια προσφορά που γίνεται εθελοντικά. Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί εργάζονται εθελοντικά και μια από τις δράσεις είναι και αυτή που ετοιμάσαμε για την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Δέκα χρόνια προσφέρουμε και δεν εμφανισθήκαμε τώρα. Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα και Κομοτηνή αλλά και ορεινά χωριά προς τη Βουλγαρία έχουν δεχθεί τις επισκέψεις μας».

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναφορικά με την παρουσία προσφύγων τόνισε η ίδια. «Εδώ και δύο εβδομάδες ξεκίνησαν να συντηρούνται οι παλιές δομές των στρατοπέδων και θα γίνουν κάποιες εργασίες ενώ εμείς έχουμε πληροφορίες ότι θα έρθουν 400 άτομα ίσως 600 άτομα. Τώρα έχουμε 104 άτομα, οι περισσότεροι έφυγαν και επομένως αφού έχουμε 100 θα μας φέρουν 400 – 500 όσους χωρούν στα κτήρια αυτά. Οι εργασίες στις δομές ξεκίνησαν και μετά από 1,5 μήνα θα έχουν τελειώσει μάλλον οι εργασίες. Τότε αναμένουμε και τους πρόσφυγες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *