“Άλλη μια μεικτή συνεδρίαση για το Δ.Σ. Καβάλας” τονίζει ο πρόεδρος του  Κωνσταντίνος Πεφάνης

Μεικτή θα είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι αναμένουν τα νέα υγειονομικά μέτρα.

Όπως ανέφερε “Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καβάλας με τον ίδιο τρόπο, με μια μικτή δηλαδή συνεδρίαση, δηλαδή  και δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Με βάση ότι από την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας ενώ θα προχωρήσουμε και στην κατάργηση κάποιων άλλων μέτρων, θεωρώ ότι από τον επόμενο μήνα θα μπορούμε να συνεδριάζουμε με ασφάλεια στα νέα μέτρα.

Αυτό που ισχύει είναι ότι σε κλειστούς χώρους πρέπει να φοράμε μάσκες ενώ πρέπει ο χώρος να αερίζεται με φυσικό τρόπο. Στην αίθουσα του Δ.Σ. που είναι μικρή και ίσα ίσα μας χωράει υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή αυτών των μέτρων».

ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ

Και πρόσθεσε πως «Πολλοί αναγκάζονται να αφαιρέσουν την μάσκα μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι κουραστικό να κάνεις μια συνεδρίαση 6 ωρών φορώντας συνεχώς την μάσκα! Ας μην βιαζόμαστε και ας περιμένουμε. Εξάλλου πλέον δεν έχουμε περιορισμό 1.,5 μέτρο ανά άτομο. Σήμερα τέτοιος περιορισμός δεν υπάρχει. Και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μας πουν πώς θέλουν να συμμετάσχουν. Είναι όμως αρκετοί που δεν είναι στην Καβάλα και μπαίνουν με τηλεδιάσκεψη και αυτό τους διευκολύνει. Θέμα δεν υπάρχει και νομίζω ότι θα έχουμε καλές εξελίξεις.

Άλλωστε οι συνεδριάσεις είναι στη διαρκή ευχέρεια του Προέδρου και στις συνθήκες που επικρατούν. Πολλοί μου έχουν εκφράσει τον φόβο να είμαστε όλοι μαζί στην αίθουσα και να μην φοράμε μάσκα. Άρα οι συνεδριάσεις γίνονται και μακάρι να είχαμε και εμείς μια μεγάλη αίθουσα σαν αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μπορούσαμε να έχουμε μια ανοικτή συνεδρίαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.