Άκρως ικανοποιημένος ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας Ανδρέας Καραγιώργης για την παραμονή του στο συγκεκριμένο αντικείμενο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ανδρέας Καραγιώργης ορίζεται θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής με αρμοδιότητες την εποπτεία και παρακολούθηση της πορείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, την εποπτεία των διαχειριστικών σχεδίων λιμνών-λιμνοθαλασσών της Περιφέρειας ΑΜΘ και τον συντονισμό και την εποπτεία σύστασης της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας.

Ο ίδιος δήλωσε πως παραμένει στον τομέα που διατηρούσε σαν εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας στον τομέα Αλιείας.

 Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός πως η προσπάθεια που γινόταν  από πλευράς μου από την θέση του εντεταλμένου Συμβούλου για τα Αλιευτικά Θέματα ουσιαστικά διαφοροποιείται αλλά παραμένω έχοντας πάντοτε το ίδιο αντικείμενο. Συζήτησα με τον Περιφερειάρχη και ζήτησα να κρατήσω τον πόστο του εντεταλμένου συμβούλου θεωρώντας ότι το κομμάτι της αλιείας είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δική μας Περιφέρεια.

 Μην ξεχνάτε ότι σε όλο της το εύρος βρέχεται από την θάλασσα η Περιφέρεια μας και έχει ποιοτικά και πολλές φορές ιδιαίτερα προϊόντα τα οποία όμως ποτέ δεν μπήκαν στη διαδικασία να προωθηθούν ή αν θέλετε το κομμάτι της αλιείας είναι ένα κομμάτι παραμελημένο. Μπορεί όμως να προσφέρει πολλά στην καθημερινότητα και δη στους ανθρώπους του μόχθου και της αλιείας. Αλλά δεν είναι μόνο αλιεία τα ψαροκάικα μέσης και ανοικτής θάλασσας. Είναι και οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, είναι οι ιχθυοκάλλιέργειες, οι μυδοκαλλιέργειες, οι πιθανές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν υιοθετώντας κάποια πράγματα και δίδοντας μια στρατηγική επ` αυτών όπως θα μπορούσε να ήταν κάθετες μονάδες τυποποίησης ή επεξεργασίας των αγαθών».

Η ΘΕΣΗ

Και πρόσθεσε πως  «Με δεδομένο βέβαια το γεγονός ότι κράτησα την θέση του εντεταλμένου που είχα με την εταιρεία Αγροδιατροφική Σύμπραξη , εταιρεία της Περιφέρειας και των άλλων ιδιωτών συνεταιρισμών ή εκπαιδευτικών κέντρων θα μπορέσουμε  να προωθήσουμε αυτά τα προϊόντα μέσω των εκθέσεων που υπάρχουν ή των καλαθιών και θα βρούμε εκείνους τους τρόπους για να δώσουμε μια πιστοποίηση στα αγαθά αυτά ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να τα βγάλουν προς τα πέρα οικονομικά με την διάθεση των προϊόντων τους».

 ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ

Μάλιστα ανέφερε ότι «Όλο αυτό το διάστημα κάναμε τηλεδιασκέψεις με τους ανθρώπους της αλιείας, ψαράδες από τη μια, λιμνοθάλασσες από την άλλη και ιχθυοκαλλιεργητές.  Προβλήματα κατεγράφησαν, κάποιοι εξ αυτών  βέβαια είδαν προώθηση λύσεων στα προβλήματα τους και κάποια άλλα όπως το θέμα της Λίμνης Βιστονίδας, εκεί όπου υπάρχει ένα κομμάτι που ανήκει σε δύο υπουργεία και έτσι δεν μπορεί να νοικιασθεί θα πρέπει να προχωρήσουν προς Αθήνα για επίλυση.

Έχουμε για παράδειγμα το θέμα της έλλειψης αλιεργατών, το θέμα της αναγκαιότητας πώλησης χωρίς μεσάζοντες και άλλα πράγματα που μπορούμε να προωθήσουμε για να προμοτάρουμε αυτό που η φύση μας έχει δώσει απλόχερα».

 Ο ίδιος τόνισε ότι του προτάθηκαν από τον Περιφερειάρχη άλλες δύο θέσεις σε άλλα αντικείμενα αλλά ζήτησε να κρατήσει αυτή την θέση έχοντας ήδη μια μικρή εμπειρία και μια μικρή γνώση με τον πρωτογενή τομέα. «Στην προεκλογική περίοδο μέσα στο δικό μας πρόγραμμα ένα βασικό κομμάτι ήταν η θαλάσσια πολιτική μια και θεωρούσαμε ότι αυτός είναι ένας τεράστιος πλούτος για την περιοχή μας» σημείωσε καταληκτικά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.