Άκρως ικανοποιημένος ο δήμαρχος Θάσου από την Έκθεση Φιλοξένια

Τη Θάσο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Έκθεση Φιλοξένια ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ.  Μάλιστα ο δήμαρχος Θάσου ήταν και ομιλητής κατά τη διάρκεια της έκθεσης που τη χαρακτήρισε αναβαθμισμένη σε σχέση με πέρυσι.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «ήταν στο πλαίσιο της Φιλοξένια, το συνέδριο που είχε σκοπό να παρουσιάσει επιτυχημένους προορισμούς, πρακτικές οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση των τουριστικών προορισμών και συμμετείχα και ως ομιλητής στη θεματική ενότητα «ένας τουριστικός προορισμός απαιτεί στρατηγική». Αναφερόμενος στη Θάσο ως ένα επιτυχημένο μέχρι στιγμής μοντέλο και λέω μέχρι στιγμής γιατί αυτό είναι ένας διαρκής αγώνας το να έχεις ψηλά στη λίστα τον τουριστικό προορισμό που εκπροσωπείς, δεν είναι κάτι πάγιο, έχει μια δυναμική, πρέπει να ανανεώνεις και αυτό ήταν και το σύνθημα του συνεδρίου. Θα πρέπει να ανανεώνεις τους όρους, τα χαρακτηριστικά σου, τις τοποθεσίες σου, ήταν πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο όπου μίλησαν πανεπιστημιακοί που ασχολούνται με το αντικείμενο του τουρισμού».

ΤΗ ΘΑΣΟ

Συμπλήρωσε δε πως «εμείς αυτό που παρουσιάσαμε ήταν τη Θάσο έτσι όπως τη γνωρίζουμε, τους στόχους μας για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και ρηξικέλευθες ιδέες πώς ένα μνημείο όπως το Αρχαίο Θέατρο μπορεί να γίνει ένας θεματικός πόλος έλξης, μια σελίδα της νεότερης ιστορίας όπως είναι το αεροδρόμιο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί να στοχεύσει σε μία μεγάλη ομάδα επισκεπτών. Αλλά και ένας μύθος, ο μύθος της Ευρώπης, που είναι η Θάσος με αυτόν πώς μπορεί να σηματοδοτήσει έναν προορισμό, να συνδέσει προορισμούς μεταξύ τους ή να δημιουργήσει μια διαδρομή τουριστική. Αυτό ήταν το πλαίσιο της δικής μου ομιλίας. Από κει και πέρα υπήρχε το περίπτερο της Περιφέρειας όπου συστεγάστηκαν οι προορισμοί της Περιφέρειας, υπήρξαν άνθρωποι επιχειρηματίες του τουρισμού από τη Θάσο. Επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά τόσο την έκθεση όσο και το συνέδριο όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Είδα φέτος ότι η Φιλοξένια άρχισε να αναβαθμίζεται μετά τα τελευταία χρόνια που κατά τη δική μου εκτίμηση νομίζω είχε πάρει την κατιούσα. Είδα δηλαδή μια άλλη ποιότητα στη φετινή διοργάνωση και στον Εκθεσιακό Χώρο και στο συνέδριο που είχε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα. Έτσι πρέπει να είναι μια τουριστική έκθεση. Να έχει δηλαδή εκθεσιακό κομμάτι, το εμπορικό, αλλά και το επιστημονικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.