ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Άγονος απέβη ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ελευθερών

Άγονος τελικά απέβη ο διαγωνισμός για τα Λουτρά των Ελευθερών καθώς οι δύο προτάσεις που έγιναν είχαν παραλείψεις, αφού οι μέτοχοι της μίας εταιρείας μετέχουν και στην άλλη, όπως έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Γάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γάκης ανέφερε πως «ουσιαστικά το πόρισμα της Επιτροπής είναι ότι απουσιάζουν κάποια δικαιολογητικά από το φάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής. Και ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε όπως εντοπίστηκε από τα έγγραφα των εταιριών που κατέθεσαν την προσφορές είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μέτοχοι της μίας εταιρίας μετέχουν και στη μετοχική σύνθεση της άλλης εταιρίας, συν του ότι το ένα από τα δύο πρόσωπα μετέχει και στα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιριών. Αυτό δημιουργεί ενδείξεις ότι ουσιαστικά έγινε προσπάθεια να κατατεθούν δύο προσφορές με σκοπό την καταστρατήγηση του ανταγωνισμού και προβλεπόταν στη διακήρυξη ότι εφόσον υπάρξουν ενδείξεις συνεννόησης μεταξύ υποψηφίων που αποσκοπούν στην καταστρατήγηση του ανταγωνισμού για να μην υπάρξει μεγάλο τίμημα στο διαγωνισμό και στη διαδικασία, ματαιώνονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και δεν γίνονται δεκτές οι προσφορές. Οπότε η Επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτό το πόρισμα και θα γίνει επανάληψη του διαγωνισμού».

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Ερωτηθείς πότε θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός, ο κ. Γάκης ξεκαθάρισε πως «ακόμα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν δικαιώματα ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους. Μπορούν να προσφύγουν στην Επιτροπή Ενστάσεων η οποία θα κρίνει τελικά και σε δεύτερο βαθμό αν πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία ή αν θα πρέπει όντως να επικυρωθεί η απόφαση της πρώτης Επιτροπής, οπότε εκεί θα αποφασίσουμε μετά και τις επόμενες κινήσεις το πότε θα βγει ο νέος διαγωνισμός. Εμείς θα το πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά οι προθεσμίες πρέπει να τηρηθούν και οι διαδικασίες όπως ορίζονται πρέπει να τηρηθούν, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε πριν ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες των ενστάσεων».

ΔΕΚΤΗ

Στο ερώτημα αν τελικά αποσυρθεί η μία εταιρία και η δεύτερη καταθέσει προσφορά αν θα μπορεί αυτή να γίνει δεκτή, ο κ. Γάκης διευκρίνισε πως μπορεί να γίνει αυτό στη νέα διαδικασία. «Εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον εφόσον καταθέσει προσφορά μόνο η μία εταιρία και δεν υπάρχει αυτό το θέμα να καταθέσουν οι δύο οι οποίες έχουν κοινή μετοχική σύνθεση σαφώς θα συμμετάσχει και θα γίνει δεκτή η προσφορά της» ανέφερε σχετικά.

ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Για τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη για τα σταφύλια ο κ. Γάκης ανέφερε πως ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, που είχε ως σκοπό να γίνει απολογισμός των αποτελεσμάτων της παραγωγής σταφυλιών και το εξαγώγιμο εμπόριο αυτών. Σύμφωνα με τους εξαγωγείς που ήταν παρόντες ήταν μια καλή χρονιά σε γενικές γραμμές και το μόνο πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν με μια ποικιλία σταφυλιών τη Βικτόρια που χάλασαν νωρίτερα ίσως και λόγω των καιρικών συνθηκών και δεν πήγε καλά η διάθεσή τους. Επίσης επισημάνθηκαν κάποια προβλήματα των εξαγωγέων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα η αναγκαιότητα να αγοράσει η Ελλάδα και νέες ποικιλίες σταφυλιών για να γίνει πιο ανταγωνιστική στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *