Σχόλια…..

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Δήμος Καβάλας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με έργο συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει την  βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του Δήμου Καβάλας. Μεταξύ άλλων προβλέπονται η  κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδού Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης, στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού, βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας-Κουντουριώτου και Κουντουριώτου-Ερυθρού Σταυρού, και ο επανασχεδιασμός του κόμβου στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη χθες η ετήσια Άσκηση Ασφαλείας των Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Λιμένων αρμοδιότητας και ευθύνης της «Ο.Λ.Κ. Α.Ε.», που διοργάνωσε η Διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων NEXT PLUS.

Η Άσκηση Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τη Άσκηση ΑΡΓΩ 2023 του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος – Πόλεως Καβάλας και είχε τη μορφή της «Πραγματικής (Ζωντανής) Άσκησης».

Συγκεκριμένα το σενάριο της εκτεταμένης άσκησης περιελάμβανε απειλή για τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε  λιμένα αρμοδιότητας της Ο.Λ.Κ.   Α.Ε.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Σε φάση αναμονής είναι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων καθώς αναμένεται να επανέλθει η επιδότηση των 10 λεπτών στην αντλία προς τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλο οι καταναλωτές τον Απρίλιο ενδέχεται να προμηθευτούν μικρή ποσότητα πετρελαίου ενόψει του επόμενου χειμώνα.

Σήμερα η τιμή κυμαίνεται γύρω στο 1,20 ευρώ το λίτρο και ενδεχομένως να υπάρξει περεταίρω αύξηση λόγω της κατάργησης της επιδότησης των 10 λεπτών του λίτρου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας, από φορείς, συλλόγους, σπουδαστές και γενικά πολίτες της Καβάλας λόγω της  τραγωδίας των Τεμπών.  Στην συγκέντρωση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν τα εθνικά συστήματα ασφαλείας..

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συμμετείχε   στην απεργιακή κινητοποίηση όπως  και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας αλλά  και ο Δικηγορικός Σύλλογος τα μέλη του οποίου  απείχαν  από τα καθήκοντα τους.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Δήμος Παγγαίου  θα πραγματοποιήσει την  παρουσίαση του βιβλίου του π. Δημάρχου Ελευθερούπολης κ Παναγιώτου την Κυριακή 19 Μαρτίου  στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Φ.  Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

 

ΕΚΘΕΣΗ

Στην Καβάλα ταξιδεύει η έκθεση με θέμα «Η αρχαία Θάσος αλλιώς». Θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης από τις 4 έως τις 12 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Απριλίου στις 19:00 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Πρόκειται για την παρουσίαση 18 διοραμάτων πλαισιωμένων με playmobil με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Λιμένα.

Κτίρια, Πύλες, Πύργοι, Ναΐσκοι, Ιερά, Τείχη όπου διαδραματίστηκαν, στους αρχαϊκούς μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, σημαντικά γεγονότα που πλαισιώνουν όλη την ιστορία, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, την Πόλη Κράτους των Θασίων.

Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες των Playmobil «συνθέτουν» εικόνες, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν ποικίλες μορφές της Πόλης.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας  διοργανώνει  ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2022.

Οι προβολές ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα στη Στέγη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, στις 7 το απόγευμα και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.       Η συνολική διάρκεια προβολής το Σάββατο 18 Μαρτίου η συνολική διάρκεια της προβολής θα είναι 104 λεπτά.

ΟΜΙΛΙΑ

Το Κέντρο Πολιτισμού Νικοπόλεως Πόντου Ελλάδος τιμά τους Πόντιους ήρωες του 1821 με εκδήλωση – ομιλία την Τετάρτη 22 Μαρτίου  στις 7.30μμ στην Μεγάλη Λέσχη του Δήμου Καβάλας  με ομιλητή τον Δρ. Θεοδόση Κυριακίδη  Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ. με θέμα  «Η συμβολή των Ποντίων στην επανάσταση του 1821».

Στον χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας των ηρώων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στην Νέα Πέραμο πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Περάμου. Ο πρόεδρος της κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε πως η Ομοσπονδία με αυτό τον τρόπο βγαίνει προς την Περιφέρεια για την ανάδειξη των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας να συνεδριάζει το Δ.Σ. και σε άλλες περιοχές πλην της Καβάλας. Πρώτη φορά συνέβη αυτό στη Χρυσούπολη με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο και την Τετάρτη έγινε διοικητικό συμβούλιο στη Νέα Πέραμο μαζί με το Σύλλογο Επαγγελματιών Νέας Περάμου.

Συζητιούνται θέματα τοπικά, συμμετέχουν τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους συλλόγων που είναι μέλη τους και προσπαθούν  να βρουν  τον τρόπο που θα στηρίξουν  τα αιτήματα των συναδέλφων τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις 23 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Καβάλα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο θα συζητήσουν και το θέμα της αποκατάστασης των μαρμάρων που έπεσαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

 

Σειρά επαφών υπήρξε μεταξύ κατοίκων του Περιγιαλίου και του ΔΕΔΗΕ για τους πυλώνες του ΔΕΔΗΕ και του υποσταθμού του. Ο δικηγόρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε πως είναι σε φάση διερεύνησης για να προχωρήσουν δικαστικά για την απομάκρυνση των πυλώνων και του υποσταθμού.

ΜΑΡΜΑΡΑΔΕΣ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου ΑΜΘ θα διοργανώσει μία εκδήλωση σε συνεργασία με την Enterprice Greece  για τις εξαγωγές μαρμάρου στο Ξενοδοχείο Lusy. Η πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ιουλία Χαϊδά ανέφερε ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση.

ΣΠΑΝΙΑ

Ο κ. Κώστας Παπακοσμάς, καταγραφέας της ιστορίας,  παρουσίασε μία σπάνια φωτογραφία του 1920 της περιοχής των Ποταμουδίων.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *