Σχόλια….

ΣΤΗΡΙΞΗ

Η στήριξη των δράσεων των ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Κομοτηνής από την Περιφέρεια ΑΜΘ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τους Προέδρους των ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτη Μποζούδη, και Κομοτηνής, Νότη Χαραλαμπίδη και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Εύα Οικονόμου-Βαμβακά..

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, των Δήμων Καβάλας και Κομοτηνής και της Περιφέρειας ΑΜΘ για τις δράσεις των δύο ΔΗΠΕΘΕ, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει τις δράσεις των δύο Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων με 60.000 € από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Μόλις 4 περιστατικά covid νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε ότι μόλις δοθεί σε χρήση ο 5ος όροφος που λειτουργούσε ως covid  θα επανέλθει το Νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι  στον 5ο όροφο γίνονται πολύ μεγάλες επισκευές διότι η νοσηλεία του covid δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Σήμερα αντικαθιστούν   τα πατώματα, τα συνεργεία επισκευάζουν  τους τοίχους για να είναι έτοιμος ο όροφος και να δοθεί στα υπόλοιπα τμήματα των Κλινικών.

Σύμφωνα με τον κ. Γερόπουλο, μέχρι στιγμής το νοσοκομείο λειτουργεί ασφυκτικά, τα τμήματα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση διότι λειτουργούν χωρίς έναν όροφο και αναμένουν  από αρχές Απριλίου που θα δοθεί ο 5ος όροφος στα τμήματα, να λειτουργήσει το νοσοκομείο όπως πρέπει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παραχώρησε  συνέντευξη Τύπου στην κεντρική αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας όπου ανακοίνωσε  την υποψηφιότητα του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Στην συνέντευξη δεν  ανακοινώθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι παρά μόνο βασικές αρχές για την ερχόμενη 4ετία. Ο ίδιος προχώρησε σε έναν απολογισμό της θητείας του με τα έργα που εκτελούνται και αυτά που έχουν προγραμματιστεί.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ιι)

Ο Δήμος Παγγαίου  θα πραγματοποιήσει την  παρουσίαση του βιβλίου του π. Δημάρχου Ελευθερούπολης κ Παναγιώτου την Κυριακή 19 Μαρτίου  στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Φ.  Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας συμμετείχε χθες  στην απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, με στάση εργασίας από τις 11.30 έως τις 14.30 και συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 11το πρωί.

Παράλληλα και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας συμμετείχαν   στις κινητοποιήσεις, όπως και ο Δικηγορικός Σύλλογος τα μέλη του οποίου  απείχαν  από τα καθήκοντα τους.

ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟΣ

Στην Καβάλα ταξιδεύει η έκθεση με θέμα «Η αρχαία Θάσος αλλιώς». Θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης από τις 4 έως τις 12 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Απριλίου στις 19:00 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Πρόκειται για την παρουσίαση 18 διοραμάτων πλαισιωμένων με playmobil με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Λιμένα.

Κτίρια, Πύλες, Πύργοι, Ναΐσκοι, Ιερά, Τείχη όπου διαδραματίστηκαν, στους αρχαϊκούς μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, σημαντικά γεγονότα που πλαισιώνουν όλη την ιστορία, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, την Πόλη Κράτους των Θασίων.

Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες των Playmobil «συνθέτουν» εικόνες, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν ποικίλες μορφές της Πόλης.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Καβάλας ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη  23  Μαρτίου στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθούν εξετάσεις για την Ειδική Άδεια Ταξί, στην αίθουσα των θεωρητικών εξετάσεων της ΠΕ Καβάλας.

Η Κατάθεση φακέλου για Ειδική Άδεια Ταξί είναι μέχρι Παρασκευή  17 Μαρτίου.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας προχωρά στην εκπόνηση του έκτου Βαρόμετρου Οικονομικής Συγκυρίας, για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις των επιχειρηματιών  για μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων, αλλά και θεμάτων που αφορούν στην πορεία των επιχειρήσεων σας. Μέσω ενός link οι επιχειρήσεις λαμβάνουν  στο email τους από το Επιμελητήριο Καβάλας, μια σειρά ερωτήσεων.

Το link της έρευνας  βρίσκεται αναρτημένο και σε ειδικό banner του ιστότοπου του Επιμελητηρίου (www.kcci.gr). Το βαρόμετρο, θα πραγματοποιείται κάθε δίμηνο και τα αποτελέσματα του θα ανακοινώνονται μέσω δελτίων Τύπου.

ΛΕΣΧΗ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας  διοργανώνει  ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2022.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Στέγη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, στις 7 το απόγευμα και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Σε κάθε μια από τις παραπάνω ημέρες θα προβληθούν διαφορετικές ταινίες του Ελληνικού Τμήματος , δηλαδή κάθε ταινία θα παιχτεί μόνο μια    φορά.

Η συνολική διάρκεια προβολής για την Παρασκευή 17 Μαρτίου θα είναι 118 λεπτά , ενώ για το Σάββατο 18 Μαρτίου η συνολική διάρκεια της προβολής θα είναι 104 λεπτά.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε φορολογικά πρόστιμα κλπ. ύψους 3.080.874 ευρώ σε εταιρεία για παράνομη εισαγωγή 2.229.096 τόνων μπανάνας. Ειδικότερα, η εταιρία από το Τελωνείο Καβάλας εισήγαγε μέσω Ravennas της Ιταλίας, με πλαστά πιστοποιητικά και μειωμένους δασμούς, 2.229.096 τόνους μπανανών από το Ecuador της Νότιας Αμερικής.

Ωστόσο, αποκαλύφθηκε η πλαστότητα των πιστοποιητικών εισαγωγής και επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας για 6 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής μπανανών.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *