Σχόλια….

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Ξεκίνησαν τα έργα στο Περιγιάλι Καβάλας που είναι υποδομής. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι διερεύνησαν προγράμματα για να υλοποιηθούν τα έργα που ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ.

ΑΕΡΙΟ

Συνεχίζονται τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα ενώ διακόπησαν μόνον στην συμβολή Κουντουριώτου με Βενιζέλου λόγω εύρεσης αρχαίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Επικριτικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης για την Διοίκηση της Περιφέρειας. Όπως σημείωσε διανύουμε μία προεκλογική περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Αυξημένη ήταν η θερμοκρασία τον Δεκέμβριο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μέση θερμοκρασία ήταν 2,5 βαθμοί περισσότερο, σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Συλαίο.

ΠΤΩΣΗ

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στην Καβάλα με χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι σταδιακά θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

ΕΛΙΕΣ

Θέμα προέκυψε με την επιτραπέζια ελιά όπως το ανέδειξε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Ζαφείρη Μυστακίδη.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι μηχανικοί της Καβάλας με αποχή από τα καθήκοντα  τους. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης σημείωσε ότι το μέγα θέμα είναι η υποστελέχωση στις  Πολεοδομίες.

ΙΩΣΕΙΣ

Έξαρση των ιώσεων παρουσιάζονται στην  Καβάλα.  Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου χρειάζεται προσοχή και έγκαιρη διάγνωση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA IOOC θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο ποιότητας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου με θέμα: «Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: Ο δρόμος προς την διάκριση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου  και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Καβάλας, Ομονοίας 50 στην Καβάλα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους ελαιολάδου, στελέχη εταιρειών, φορέων ή άλλων κλάδων που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, αλλά και σε άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν μελλοντικά με το ελαιόλαδο και είναι σχεδιασμένο με σκοπό να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές θεωρητικές γνώσεις για το ελαιόλαδο και την οργανοληπτική του γευσιγνωσία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Σωτήρης Λαζαρίδης.

Ο Δήμαρχος Καβάλας συνεχάρη τον κ. Λαζαρίδη για την εκλογή στην προεδρία ενός τόσο σημαντικού επιστημονικού φορέα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

ΕΡΓΑ

Το ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα φιλοξενεί μέχρι και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 35 έργα ζωγραφικής της Κορίνας Γκουλούση-Δρόσου. Το θέμα τους ελεύθερο, όμως ο σκοπός τους  διττός: Από τη μια εικαστικός και από την άλλη κοινωνικός, όπως αρμόζει στην Τέχνη.

«Τα έφτιαξα με αγάπη, είναι “παιδιά” μου και θα τα χαρίσω με μεγαλύτερη αγάπη στην Γλυκιά Αγκαλιά», αναφέρει η Καβαλιώτισσα εικαστικός, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Την Ανατολική Μακεδονία θα επισκεφθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης θα  μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενώ θα προηγηθεί σύσκεψη φορέων με την παρουσία του, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα  της αντιπεριφέρειας «Νικόλαος Μάρτης».

ΘΑΣΟΣ

Την καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στην Ποταμιά Θάσου, που καταστράφηκε από τις πλημμύρες πριν από τρία χρόνια, επισημαίνουν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης με ερώτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Όπως αναφέρουν, «το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια περίπου και δεν έχει αποπερατωθεί ακόμα, έχοντας ως συνέπεια η τρίτη είσοδος του χωριού να είναι κλειστή προς χρήση, προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων». Ρωτούν τη δημοτική αρχή, αφού το έργο είναι δημοτικό, χρηματοδοτούμενο από πρόγραμμα, γιατί σταμάτησαν οι εργασίες και πότε θα αποπερατωθεί αφού είναι αναγκαίο για την αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού και την διαβίωση των κατοίκων.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας πρόκειται να διενεργήσει εξετάσεις για τη «Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών Εσωτερικού και των Ισοτίμων Σχολών Εξωτερικού» για διάφορες ειδικότητες. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω της εφαρμογής μέχρι τις 27 Ιανουαρίου. Οι εξετάσεις είναι προφορικές και θα διενεργηθούν με φυσική παρουσία στα γραφεία του ΤΕΕ στην Καβάλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός 20 ημερών, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών.

ΣΥΝΕΡΓΟΣ

Μετά τα συνεχόμενα sold out στην Αθήνα «ο Συνεργός» έρχεται να φιλοξενηθεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για τρεις παραστάσεις. Πρόκειται για μία υπόθεση δολοφονίας στη Βέροια που συγκλόνισε το 2000 το πανελλήνιο. Η πραγματική ιστορία, ενός από τα πιο γνωστά εγκλήματα, αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα του νέου αυτού θεατρικού έργου. Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 9 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 14 και 12€. Η προπώλησή τους θα πραγματοποιείται καθημερινά από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00 στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας στην Κεντρική Πλατεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *