Σχόλια….

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA IOOC διοργανώνει ότι θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο ποιότητας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου με θέμα: «Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: Ο δρόμος προς την διάκριση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου  και ώρα 17:00 στο Επιμελητήριο Καβάλας, Ομονοίας 50 στην Καβάλα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους ελαιολάδου, στελέχη εταιρειών, φορέων ή άλλων κλάδων που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, αλλά και σε άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν μελλοντικά με το ελαιόλαδο και είναι σχεδιασμένο με σκοπό να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές θεωρητικές γνώσεις για το ελαιόλαδο και την οργανοληπτική του γευσιγνωσία.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Yπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: “Ανατολική Έξοδος Λιμεναρίων”, συνολικής δαπάνης 461.025,99€ με ΦΠΑ.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 9 μήνες και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, προσέγγιση CLLD LEADER¨, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ε.Γ.Τ.Α.Α).

Το έργο αφορά στην ολική αναβάθμιση της ανατολικής εξόδου του παραλιακού τμήματος του οικισμού των Λιμεναρίων, μέσω της ανακατασκευής της οδού εξόδου, της εγκατάστασης υποδομών για την κυκλοφορία των πεζών (πεζοδρόμιο) και ηλεκτροφωτισμού.

ΣΧΑΡΕΣ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ),το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε στην αντικατάσταση των υπαρχόντων σχαρών αποχέτευσης όμβριων υδάτων στις εγκαταστάσεις του επιβατικού λιμένα της Θάσου (Λιμένας), με νέες σχάρες Βαρέως Τύπου. Πρόκειται για την αντικατάσταση συνολικά 21 σχαρών, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια διέλευσης οχημάτων και επιβατών εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Ανάλογες εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και στο επιβατικό λιμάνι του Πρίνου.

ΚΟΜΒΟΙ

Ο Δήμος Καβάλας προωθεί τους κυκλικούς κόμβους στο κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος των Σχολών Οδήγησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Αντώνης Μαστοράκης σημείωσε πως είναι η καλύτερη λύση για το κυκλοφοριακό.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι από την αρχή χαιρέτισαν  την κίνηση του Δήμου Καβάλας για τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου στη Νεάπολη. Ένας κυκλικός κόμβος είναι χρήσιμος και πολύ ασφαλής όταν η πόλη της Καβάλας  έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η δημιουργία κυκλικών κόμβων σε συγκεκριμένα σημεία θα δώσει λύσεις. Στην Ευρώπη, πλέον καταργούνται οι σηματοδότες και καθιερώνονται αυτοί οι κόμβοι.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Το ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα φιλοξενεί μέχρι και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 35 έργα ζωγραφικής της Κορίνας Γκουλούση-Δρόσου. Το θέμα τους ελεύθερο, όμως ο σκοπός τους  διττός: Από τη μια εικαστικός και από την άλλη κοινωνικός, όπως αρμόζει στην Τέχνη.

«Τα έφτιαξα με αγάπη, είναι “παιδιά” μου και θα τα χαρίσω με μεγαλύτερη αγάπη στην Γλυκιά Αγκαλιά», αναφέρει η Καβαλιώτισσα εικαστικός, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά».

ΜΕΙΚΤΗ

Μεικτή, διά ζώσης και τηλεδιάσκεψη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου, σήμερα  στις  19.00΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  με 7  θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί το κόψιμο της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας διοργάνωσε χθες  εκδήλωση σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και την Ο.Κ.Ε.(Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή) με θέμα τη προοπτική ανάπτυξης στη Π.Ε. Καβάλας, στις  6.00μμ στην Κεντρική Αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας. Αμέσως μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση στα πλαίσια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΕΒΕΚ στις  8.30μμ στο  Café Chocolat στο Εμπορικό Κέντρο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σήμερα  στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας για την υποδοχή Ευρωπαϊκών Εταιρικών Σχολείων: « Το ERASMUS , μια συνάντηση πολιτισμών»    στην αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πρόκειται για την 2η Διακρατική Συνάντηση –Transnational Project Meeting – του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης Σχολείων Erasmus+ “Let it Grow” στην οποία συμμετέχουν σχολεία από Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία και Ρουμανία. Η συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων στόχο έχει την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών επάνω σε διδακτικές προσεγγίσεις με θέμα την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

ΠΡΩΤΥΠΟ

Πρώτο Πρότυπο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την  Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) στην Χρυσούπολη Καβάλας με την  υποστήριξη του Δήμου Νέστου. Υπεύθυνη του πρώτου πρότυπου κέντρου είναι η κα Στέλλα Αργυριάδου, Γενική Ιατρός, που με την στήριξη μιας διεπιστημονικής ομάδας αποτελούμενης από εθελοντές διαφορετικών ειδικοτήτων, (γενικούς γιατρούς, ρευματολόγους, φυσίατρο, ψυχολόγο,κοινωνικής εργασίας, φυσιοθεραπείας,  εργοθεραπείας, διατροφολογίας, φυσικής αγωγής, νοσηλευτές, παιδοφυσιοθεραπεία, και εθελοντές άλλων επαγγελμάτων για γραμματειακή κυρίως υποστήριξη) έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και το άμεσο περιβάλλον τους.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Εν αναμονή βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης στην Καβάλα καθώς υπάρχει προβληματισμός για το ενεργειακό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως αναμένουν να βελτιωθούν κάποια ζητήματα καθώς οι επιχειρήσεις τους είναι σε οριακό σημείο.

Μάλιστα εύχεται  να είναι μια καλή χρονιά το 2023 για όλους τους κλάδους και να αποτελέσει ορόσημο ενώ δηλώνει επιφυλακτικός και  τηρεί   στάση αναμονής καθώς όλοι θέλουν να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση, να δουν  πως θα εξελιχθεί  η υπόθεση με τις τιμές στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα αγαθά. Πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει  η εξέλιξη στον πόλεμο της Ουκρανίας όπως και οι εθνικές εκλογές στην χώρα μας..

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Εγκρίθηκε το έργο της αναβάθμισης  του Βιολογικού Καθαρισμού του Δάτου με 7,4 εκ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης ανέφερε πως το νερό που θα βγαίνει από τον βιολογικό θα δίνεται για άρδευση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι μια μέρα γιορτής για το Δήμο Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ. Ο βιολογικός του Δάτου είχε κατασκευαστικές αστοχίες από την πρώτη στιγμή που κατασκευάστηκε, ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθεί αυτό το έργο διότι είναι νεότερο των 20 ετών και δύσκολα χρηματοδοτούνται τόσο νέα έργα αφού υποτίθεται ότι τα χρήματα δίνονται για να φτιαχτεί έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *