Προγράμματα χρηματοδότησης για την ένταξη των έργων υποδομής στο Περιγιάλι αναζητά ο Δήμος Καβάλας

Ξεκίνησαν τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι διερεύνησαν προγράμματα για να υλοποιηθούν τα έργα που ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Περιγιάλι. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου υπολείπονταν κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν, όπως να οριστικοποιηθούν τα επικείμενα. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καμία εργασία. Και με τους συμβούλους και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες καταφέραμε να το τελειώσουμε και πλέον μπορούν να γίνουν οι εργασίες στο Περιγιάλι.

Έπρεπε να δούμε τα έργα υποδομής, ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι, που κοστίζουν πάνω από 60 εκ. ευρώ. Με χρήματα του Δήμου Καβάλας δεν θα γινόντουσαν ή θα αργούσαν πάρα πολύ. Αυτό που κάναμε είναι να ψάξουμε προγράμματα για να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε τα έργα. Για την ύδρευση το πρόβλημα λύθηκε με το εμβληματικό έργο των 13 εκ ευρώ και πολύ σύντομα ο εργολάβος που δουλεύει στην Καβάλα θα ξεκινήσει στο Περιγιάλι. Για να το κάνει, όμως, αυτό έπρεπε να γίνει η διάνοιξη των δρόμων. Να χαραχθούν ώστε να γίνει το έργο της ύδρευσης που ξεκινάει από εβδομάδα».

Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι «το δεύτερο πράγμα είναι η αποχέτευση. Υπάρχει σε κάποια σημεία αλλά όχι σε όλα. Συνεννοηθήκαμε με την Περιφέρεια, ένα έργο 6 εκ.  ευρώ που θα αφορά αποχέτευση και όμβρια σε κάποια σημεία, θα μπει σε καινούργια  βάση και θα χρηματοδοτηθεί πολύ σύντομα. Τον Φεβρουάριο έχουμε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη  κ. Μέτιο και το επιτελείο για να τα δούμε όλα αυτά.

Η χάραξη των δρόμων ήταν πολύ βασική. Ακούω ότι θα λασπώσουν και θα μπαίνουν χαλίκια στα σπίτια. Πώς θα γίνει αυτό όταν δεν υπάρχουν σπίτια, αυτό δεν ξέρω πώς το λένε. Έπρεπε να γίνει η χάραξη των δρόμων για να γίνουν αυτές οι υποδομές και από ‘κει και πέρα υπάρχει μεγάλο αντικείμενο. Ο κεντρικός δρόμος που ξεκινάει από το παλιό Στρατοδικείο και φτάνει μέχρι το στρατόπεδο ήδη μελετάται ώστε να μπει και αυτό σε χρηματοδότηση. Σταδιακά θα γίνονται και όσοι δρόμοι μπορούν. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν προγράμματα διότι με τα χρήματα που έχει ο Δήμος Καβάλας ή από την εισφορά σε γη δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι οδοποιίες τόσο μεγάλης έκτασης.

Όμως εδώ είμαστε για να παλεύουμε, να βρίσκουμε χρήματα για να γίνονται τα έργα. Δεν είναι η ίδια περίπτωση τότε με τη ΔΕΠΟΣ που πουλούσαν οικόπεδα, έπαιρναν χρήματα, έφτιαχναν τους δρόμους. Είμαι διαφορετική περίπτωση το Περιγιάλι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *