«Ο χειμώνας δεν προσφέρεται για κατάργηση της κλινικής covid», δηλώνει ο πρόεδρος της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προτείνει την κατάργηση της Κλινικής Covid. Ο πρόεδρος της Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφών Κροκίδης εξέφρασε την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κοντεύουν τρία χρόνια, ήταν 26 Φεβρουαρίου, από τότε που ήρθαμε σε πρώτη επαφή με τον κορωνοϊό, όταν βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Όλο αυτό το διάστημα συνέβησαν πάρα πολλά και δυστυχώς σ’ αυτόν τον αγώνα κάποιοι δεν τα κατάφεραν. Είναι ένας απολογισμός που δεν είναι θετικός, από την άλλη μεριά θα έλεγε κανείς ότι αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Πρέπει αυτά να τα σκεφτόμαστε και να κάνουμε τον απολογισμό όταν κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας, διότι το επόμενο πρόβλημα θα είναι μπροστά μας. Και το λέω από στατιστικής άποψης. Μελετώ και ακούω τοποθετήσεις διαφόρων ότι η επόμενη κρίση θα είναι μπροστά μας. Άρα, αν δεν βγάλουμε συμπεράσματα και από αυτήν την τριετία σαν παγκόσμια κοινωνία θα τα βρούμε μπροστά μας».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Για την πρόταση της κατάργησης κλινικής covid είπε ότι «δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Το έχω δηλώσει, όμως, ότι από την πλευρά της Διοίκησης και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι να καταργηθεί η κλινική για να κερδίσουμε προσωπικό που θα το πάμε στα χειρουργεία διότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα εκεί.

Προσωπικά, ως παθολόγος και ασχολούμενος με τις λοιμώξεις, λέω ότι αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε. Πέντε μέρες πριν τελειώσει ο Ιανουάριος και ενώ έχουμε μπροστά μας το Φεβρουάριο που είναι μήνας λοιμώξεων, νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο. Τώρα, αν κάποιοι άλλοι πάρουν την απόφαση, στρατιώτης είμαι θα ακολουθήσω. Με μισή καρδιά βέβαια, αλλά θα ακολουθήσω. Φυσικά λέω την άποψή μου και θέλω η κοινωνία να συμμετέχει μέσω του διαύλου που έχω ανοίξει. Κάποιοι το κριτικάρουν ότι εκτίθεμαι πάρα πολύ αλλά νομίζω ότι η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Καβάλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *