Κύριο άρθροΠαιδεία

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις του εξαμήνου στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας

Ξεκίνησαν χθες οι εξετάσεις στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ο Κοσμήτορας κ. Θανάσης  Μητρόπουλος σημείωσε πως η εξεταστική περίοδος ξεκίνησε κανονικά.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η εξεταστική περίοδος ξεκίνησε, οι φοιτητές επιστρέφουν κατά κύματα ανάλογα με το πότε δίνουν τα μαθήματά τους. Υπάρχει ηρεμία στο Ίδρυμα αυτήν τη στιγμή.  Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, πριν ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο.

Κάθε χρόνο βάζουμε περίπου 1000 νέους φοιτητές. Έχουμε 5 τμήματα και σε 6 χρόνια υπολογίζουμε ότι θα έχουμε γύρω στους 5000 ενεργούς φοιτητές. Θα πλησιάσουμε και ίσως ξεπεράσουμε την Ξάνθη κι όπως είχαμε προβλέψει η Καβάλα θα γίνει σιγά- σιγά μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις της βόρειας Ελλάδας μετά τη Θεσσαλονίκη.

Το κυριότερο ζήτημα είναι ότι θα πρέπει και η πόλη να συσπειρωθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο. Άλλες πόλεις πιο μικρές έχουν μεγαλύτερη συσπείρωση, όπως το Διδυμότειχο που δίνει μεγάλη σημασία στο Πανεπιστήμιό του σε αντίθεση με την Καβάλα που δεν υπάρχει η απαραίτητη συσπείρωση. Η Καβάλα θα πρέπει να διεκδικήσει και να βοηθήσει την Πανεπιστημιούπολή της ώστε να κάνει βήματα μπροστά».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Πρόσθεσε ότι «από το υπουργείο Παιδείας μας ενημέρωσαν ότι θα διατεθούν 50 εκατομμύρια για συντηρήσεις κτηρίου κλπ, που σημαίνει ότι κι από τη μεριά μας πρέπει να θέσουμε το θέμα των φοιτητικών εστιών που είναι πάρα πολύ σημαντικό, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επιληφθεί καμία πρόταση σε ό,τι αφορά το κτηριολογικό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει εκτός του ΔΙΠΑΕ να το δει και η πόλη, πού πρέπει να μπουν οι εστίες, ποιο κτήριο είναι διαθέσιμο κ.ο.κ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *