Η εύρεση αρχαίων διέκοψε τις εργασίες για το φυσικό αέριο σε ένα κομμάτι της Βενιζέλου

Συνεχίζονται τα έργα του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα ενώ διεκόπησαν μόνο στη συμβολή Κουντουριώτου με Βενιζέλου λόγω εύρεσης αρχαίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σε ένα τμήμα της Βενιζέλου πλησίον της Κουντουριώτου υπήρξαν κάποια αρχαιολογικά ευρήματα οπότε σε εκείνο το σημείο έχουν πάει αρχαιολόγοι για να τα εξετάσουν. Αν υπάρχει κάτι σημαντικό θα χρειαστεί να γίνει παύση για να μπορεί να βρεθεί λύση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Προς το παρόν είναι στην εξέταση των ευρημάτων σε ένα κομμάτι 100-200 μέτρα στη Βενιζέλου από τη μεριά της Κουντουριώτου. Στον υπόλοιπο δρόμο συνεχίζονται κανονικά τα έργα. Για το άλλο κομμάτι θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πρόσθεσε ότι «σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το έργο εξελίσσεται εντός του χρονοδιαγράμματος, παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν. Έχουν ετοιμαστεί τα βανοστάσια, ετοιμάζεται και ο χώρος στο Περιγιάλι που θα τοποθετηθούν αυτά και θα τροφοδοτούν την πόλη, καθώς και ο σταθμός που θα αποσυμπιέζει το αέριο για να το διοχετεύσει στο δίκτυο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα έργα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τροφοδοτηθεί με αέριο η πόλη. Γίνονται δοκιμαστικά τεστ στον αγωγό για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλής και δεν υπάρχει αστοχία στα υλικά ή κάποια κακοτεχνία κατά την τοποθέτηση του αγωγού. Θα γίνουν δύο τεστ. Το ένα προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες. Εφόσον δείξουν κι αυτά ότι ο αγωγός είναι 100% ασφαλής θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη διοχέτευση του αερίου στον πλαστικό αγωγό που έχει κατασκευαστεί ήδη μέσα στην πόλη.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά. Έχουμε κάνει όλη τη διαδρομή και είμαστε λίγο πριν το τέρμα, πριν ξεκινήσουμε τις συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Οι εργασίες πήγαν πολύ καλά. Αντιμετωπίσαμε κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες, είχαμε ένα ζήτημα με τα αρχαία στην περιοχή του Περιγιαλίου αλλά σε γενικές γραμμές με καλή συνεργασία όλων των φορέων, της Περιφέρειας, του Δήμου Καβάλας  και της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και είμαστε εντός των χρονικών ορίων. Σε ένα τόσο μεγάλο έργο, καθυστερήσεις 15-20 ημερών δεν θεωρούνται μεγάλη καθυστέρηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *