Κύριο άρθροΠολιτική

 «Η απεργία ήταν από τις μεγαλύτερες του νομού μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΚ, Χρήστος Ασλανίδης

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας για την τραγωδία των Τεμπών. Ο Γενικός Γραμματέας του κ. Χρήστος Ασλανίδης σημείωσε ότι επιβάλλεται να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή κυρίως νέων παιδιών. Αυτό έχει συγκλονίσει τους πάντες και χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα έδωσαν παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με βασικό σύνθημα ότι όλων οι ζωές μετράνε. Το πλήθος του κόσμου απαίτησε να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί μεταξύ άλλων άμεσα και σε βάθος να υπάρξει απόδοση ευθυνών και να υπάρξουν σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές.

Η κινητοποίηση ήταν μια από τις μεγαλύτερες στην Καβάλα τα τελευταία χρόνια. Η απεργία σε μας ήταν από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχές και κάτι αντίστοιχο έγινε με όλους τους εργαζόμενους του νομού μας.

Δυστυχώς, στην συγκέντρωση διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα παιδιά 13 και 14 ετών που κάποιοι επιλέγουν να τους βάλουν κάτω από μια ομπρέλα που δεν μας ταιριάζει. Κάποιοι επιχείρησαν να το κάνουν πολιτική- κομματική συγκέντρωση. Δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί που ήταν στην πλατεία να ανήκουν στη συγκεκριμένη παράταξη του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ. Ήταν όλοι Καβαλιώτες.

Θα μπορούσα να αναφέρω κάποια άτομα επώνυμα που ανήκουν σε κάποιους πολιτικούς χώρους κι όμως ήταν εκεί. Σε ποιο κόμμα είσαι δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι ό,τι κάνουν. Τα παιδιά που ήταν μέσα στο τρένο δεν είχαν κομματική ταυτότητα.

Το Εργατικό Κέντρο αποκλείστηκε φασιστικά από την εκδήλωση μη δίνοντας το λόγο στην εκπρόσωπό του, με την αιτιολογία ότι «εμείς κάνουμε την εκδήλωση». Αυτές οι συμπεριφορές μόνο διχασμό φέρνουν στον κόσμο της εργασίας και λυπάμαι ότι σ’ αυτό συμμετείχε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα δεν τηρήθηκαν. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Η μέρα ήταν για άλλα πράγματα αλλά δυστυχώς, τι να πω. Το Εργατικό Κέντρο όπου καλείται παρίσταται, παίζει καθοριστικό ρόλο, πιέζει προς κάθε κατεύθυνση όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του. Δεν έχουμε πολλές δυνάμεις, δυστυχώς δεν έχουμε αποφασιστικό ρόλο. Έχουμε παραστεί σε πάρα πολλές καταγγελίες εργαζομένων όταν μας το ζητάνε για τους κακούς εργοδότες και ζητάμε από τον κόσμο να έρχεται στο Εργατικό Κέντρο. Τα τηλέφωνά μας είναι ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει συνεργασία με το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ οπότε οποιοδήποτε αίτημα και ερώτημα μπορούμε να το προωθήσουμε και να πάρουμε άμεση απάντηση που θα ικανοποιεί».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΚ

Για τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου είπε «λόγω του κορωνοϊού είχε σταματήσει μια δράση που ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα από νομικούς της Καβάλας που ήταν αφιλοκερδώς. Είμαστε σε συζητήσεις για να το επαναφέρουμε αυτό. Θα βγάλουμε ανακοίνωση και θα το κάνουμε σε ώρες απογευματινές για να μπορεί να έρθει ο κόσμος.

Σχετικά με το βιβλίο του ΕΥΚ, η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Πρώτα οι εκλογές της ΓΣΕΕ όπου θριάμβευσε η παράταξή μας και ανέβασε τη δύναμή της κατά δύο έδρες και έφτασε το 40% πανελλαδικά. Όμως ακόμη δυσκολότερα έγινε με το δυστύχημα στα Τέμπη και αποφασίσαμε ότι δεν είναι η στιγμή να κάνουμε μια τέτοια εκδήλωση. Μιλάμε για τα 100 χρόνια του συνδικαλισμού στην Καβάλα, με αναφορές σε αγώνες Καβαλιωτών, τους καπνεργάτες κλπ. Θα γίνει μια βράβευση όλων των προέδρων του Εργατικού Κέντρου που δεν έχουν κομματική ταυτότητα κι έτσι πρέπει να γίνεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *