“Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για το Πράσινο, που είναι πηγή ζωής” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας   Κυριάκος Σταυρίδης

Σε μία σειρά δενδροφυτεύσεων προχώρησε ο Δήμος Καβάλας το κέντρο της Καβάλας και όχι μόνον. Μάλιστα έχουν φυτευτεί 350 νέα δένδρα σε διάφορα μέρη της Καβάλας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριάκο Σταυρίδη το πεύκο δεν κόπηκε στην πλατεία Καπνεργάτη αλλά έπεσε λόγω εξασθενημένης ρίζας.

Αρχικά ανέφερε ότι “Όλα ξεκίνησαν από το πεύκο που υπήρχε στην Πλατεία Καπνεργάτη! Επισκέφθηκα και εγώ τον χώρο και μάλιστα έλαβα και τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι δεν κόπηκε κάτι, δεν κόπηκε το δέντρο, απλά με το τοιχίο που έριξαν για να αρχίσουν τις δουλειές έπεσε και το δέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως μας είπε άλλωστε και το Τμήμα Πρασίνου, επειδή δεν υπήρχε καθόλου ρίζα και ήταν επιφανειακό δέντρο να έχουμε εύκολη κατεδάφιση μαζί με την κατεδάφιση του τοιχίου. Και καλά που έπεσε σε συγκεκριμένη στιγμή… Για σκεφτείτε αυτό να γινόταν το καλοκαίρι που έχει και τραπεζάκια εκεί…. Τι θα είχαμε;

Όντως δεν υπάρχει περίπτωση να κόπηκε. Αυτό το διασφαλίζω και το λέω ξεκάθαρα».

350 ΔΕΝΔΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Μάλιστα αυτό το χρονικό διάστημα των τριών ετών η υπηρεσία πρασίνου, έχει βάλει πάνω από 350 δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Έχω την κατάσταση εμπρός μου για όποιον ενδιαφέρεται. Να σας πω μάλιστα, ότι δεν σταματάμε εκεί. Άλλωστε ο αριθμός δεν είναι τόσο τεράστιος. Απλά 350 καινούρια δέντρα βρίσκονται και σε γειτονιές και στο πάρκο και παντού και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη τους, ώστε να βγουν για παράδειγμα μόνα τα δέντρα όπως γινόταν παλιά.  Εμείς προσπαθούμε».

Ο ίδιος θύμισε ότι μέσα στην άνοιξη υπάρχει σχεδιασμός για 2 δενδροφυτεύσεις, “Θα δούμε με το Δασαρχείο σε ποια μέρη θα γίνουν. Σε όλες τις γειτονιές οι σύλλογοι βοηθούν σε αυτό το κομμάτι, λέγοντας πως να κινηθούμε. Για παράδειγμα στην συνοικία της Νεάπολις έχουμε δημιουργήσει τρία παρτέρια για να μπουν δέντρα. Απλά περιμένουμε την άνοιξη γιατί το έδαφος είναι λίγο προβληματικό και θέλουμε μια καλή προετοιμασία» σημείωσε χαρακηριστικά.

ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε πως «Εξάλλου η Υπηρεσία Πρασίνου έχει ασχοληθεί με τα κλαδέματα σχεδόν σε όλη την πόλη και τελειώνουμε τον πρώτο γύρο, συν την εργολαβία που ασχολείται με αυτό. Θέλουμε να έχουμε πολλά δέντρα και θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν ακόμη περισσότερα αλλά γενικά θέλουμε σωστά δέντρα που θα γίνουν υγιή και δεν θα δημιουργούν προβλήματα.

Οπότε προχωράμε και έχουμε σχέδιο και πλάνο για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε το καλοκαίρι είδαμε τα αποτελέσματα έρευνας βάσει των οποίων είμαστε 2η σε όλη την Ελλάδα σε πράσινο.

 

Εμείς όμως δεν θέλουμε μόνο να κρατήσουμε αυτό το πράσινο αλλά να το ανεβάσουμε και ένα σκαλάκι παραπάνω. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες στο πράσινο και στόχος είναι να πρασινίσει η πόλη γιατί είναι ζωή, είναι υγεία το πράσινο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *