Από απόψε μέχρι την Παρασκευή θα επηρεάσει την Καβάλα το σύστημα που προβλέπει η ΕΜΥ

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στην Καβάλα με χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι σταδιακά θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σιγά- σιγά πέφτει η θερμοκρασία και είμαστε πιο κοντά στο χειμωνιάτικο μοτίβο. Ένα σύστημα που θα μας επηρεάσει από Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, φαίνεται ότι θα φέρει και κάποια αξιόλογη ποσότητα χιονιού. Βασικά αυτό θα συμβεί στον ορεινό όγκο και πολύ πιθανόν να πέσει στην ημιορεινή ζώνη, κάτι που παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπάρχει, δηλαδή, μια πιθανότητα να δούμε χιόνι και στον Άγιο Σίλα. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε σε υψηλή ετοιμότητα από τη Δευτέρα. Δεν φαίνεται να είναι κάτι δύσκολο και πολύ επικίνδυνο, ωστόσο θα είναι η πρώτη σοβαρή χειμωνιάτικη επέμβαση για φέτος. Κάποια χιόνια είχαμε πριν μερικές εβδομάδες στον ορεινό όγκο αλλά ήταν επιπόλαιου χαρακτήρα».

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πρόσθεσε ότι «αυτό το σύστημα θα μας επηρεάσει από Τετάρτη βράδυ, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μετά θα είναι σε πλήρη αποδρομή από την περιοχή μας, τουλάχιστον. Στη συνέχεια θα επικρατήσουν θερμοκρασίες χαμηλές και μπορεί να έχουμε συνθήκες παγετού, οπωσδήποτε στον ορεινό όγκο και με την ξαστεριά μπορεί να συμβεί και πιο κάτω. Οπότε, θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς και γενικότερα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το νου τους, αφού θα έχουμε χειμωνιάτικες συνθήκες.

Φαινόμενα δεν φαίνεται να υπάρχουν μετά την Παρασκευή. Για την άλλη εβδομάδα είναι νωρίς να μιλήσουμε από τώρα. Μπήκαμε στο χειμώνα έστω και καθυστερημένα. Ο Φεβρουάριος είναι κι αυτός ένας μήνας χειμωνιάτικος που έδωσε στο παρελθόν μεγάλα ύψη χιονιού στην περιοχή μας. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Το παρακολουθούμε και είμαστε σε ετοιμότητα, όπως θα πρέπει να είναι όλοι και ιδιαίτερα οι πολίτες. Να λάβουν και πάλι τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας. Υπάρχει και θέμα με τις ιώσεις οπότε θέλει και καλό ντύσιμο κι όχι άσκοπες μετακινήσεις. Αν προσέξουμε θα το περάσουμε χωρίς προβλήματα, ό,τι κι αν προκύψει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *